Ana Sayfa FUTBOL 19 Mayıs 2014

Fenerbahçe’yi kötü şöhret…

Fenerbahçe’de Tüzük Tadil Kongresi dün yapıldı. Aziz Yıldırım’ın da katıldığı kongrede kulübün geleceği adına çok önemli kararlar alındı. “Kötü şöhret sahibi olanlar, Fenerbahçe’ye Başkan olamazlar” maddesi dün tüzükten çıkarıldı. Yani ismi kötüye anılan ve suçlu bulunan Aziz Yıldırım cezaevine girse bile Sarı-Lacivertlilerin başkanı olabilecek…

Bu nasıl bir mantıktır ve nasıl bir acizliktir! Koskocaman Fenerbahçe camiası ismi artık kötü olarak geçen bir suçluya teslim oldu. Aziz Yıldırım’a özel olarak kulübün tüzüğü değişiyor. Fenerbahçe Kulübü’ne üyelik şartlarını düzenleyen 6. maddedeki “Kötü şöhret sahibi olanlar” ifadesi, Yasal bir düzenleme uyarınca derneklere üye olması yasaklanmış olanlar” şeklinde düzenlendi.

Fenerbahçe’nin 2-3 Kasım 2013’te yapılan olağanüstü kongresinde, “şike davası” nedeniyle, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu için yapılan “kötü şöhret sahibi” olup olmadıkları yönündeki oylamada, 3 yöneticinin de “bu şekilde bir şöhrete sahip olmadıkları” oybirliğiyle kabul edilmişti.

Hapse girse de başkanlığa devam!

Tüzüğün 6. maddesi “a” bendinde yer alan “Kötü şöhret sahibi olanlar, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne üye olamazlar” ifadesi, dünkü kongrede ise çıkartıldı. Yerine ise “Yasal bir düzenleme uyarınca derneklere üye olması yasaklanmış olanlar” ifadesine yer verildi. Böylece sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, “değişen kulüp tüzüğüne” göre; hapse girse bile “başkan” olarak görevine devam edebilecek.

Etiketler:
selyus