Ana Sayfa FUTBOL 30 Haziran 2016

Hasan Can, “Yedi düvele karşı savaşmış bir milletin evlatlarıyız”

Karabekir Spor Kulübü bir iftar yemeği programı düzenledi. Karabekir Spor Tesisleri’nde gerçekleşen iftarda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı üzerine bir konuşma yaptı ve konuşmasının devamında da “Yıllar evvel İstiklal Muharebesi’nde bu millet imkânları yokken yedi düvele karşı savaşmış ve onları memleketten kovmuş bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Karabekir Spor Kulübü’nün kendi spor tesislerinde düzenlediği iftar programına katıldı. İftar yemeğine Başkan Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, Karabekir Spor Kulübü Başkanı Salim Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve Yönetimi, muhtarlar, kulüp yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Programın ilk konuşmasını Karabekir Spor Kulübü Başkanı Salim Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, “Böyle güzel bir sofrada bir araya geldiğimiz için Rabbime şükrediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can’a desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Çetinkaya, terör olaylarına ilişkin değerlendirmede de bulup, hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, konuşmasına son verdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Çakıroğlu, “Birliğimizi ve kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bu tür saldırılar bizi yıldıramaz. Güçlü Türkiye yolunda hızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Enver Sedat Çakıroğlu son olarak, Başkan Hasan Can’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, konuşmasına son verdi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da Karabekir Spor Kulübü’nün iftar yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmasında terör olaylarına geniş yer verdi. Başkan Hasan Can, “Bugün maalesef ülkemiz bir başka acıyı daha yaşıyor. Terör faaliyetleriyle uğraşan gruplar zaman içerisinde hep bu ülkede var olmuştur. Ama bunlar bir gün mutlaka geçecek ve terör sona erecek” dedi.

Anadolu topraklarında bin yıldır barış içerisinde yaşadıklarının altını çizen Başkan Hasan Can, “Bizler bu topraklarda hiçbir etnik grubu ayırmadan kardeşçe yaşıyoruz. Artık terörle mücadele edemeyecek bir Türkiye yok. Yıllar evvel İstiklal Muharebesi’nde bu millet imkânları yokken yedi düvele karşı savaşmış ve onları memleketten kovmuş bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Başkan Hasan Can, “Bugün her şeyimiz var. Artık ülkemiz ayakları üzerinde durabiliyor. Havalimanında gerçekleştirilen o bombalı saldırılar bilesiniz ki, Türkiye’nin gelişmişliğinin önünde bir engel oluşturmak ve bizi korkutmak için yapılmıştır. Dün yedi düvele karşı savaşan milletimiz, bugün tüm imkânlarıyla bu alçakları ezer geçer” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak, “Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Hepimizin Kadir Gecesi şimdiden mübarek olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

selyus