Ana Sayfa FUTBOL 16 Ekim 2015

İTO Gençlik spor camiasını buluşturdu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu, Başkan Fatih Güner’in evsahipliğinde güçlü yarınlar için, başarılı sporcular yetiştiren spor kulüplerinin başkanlarını eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’la buluşturmak adına bir program düzenledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu, güçlü yarınlar için, başarılı sporcular yetiştiren spor kulüplerinin başkanlarını eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’la buluşturmak adına bir program düzenledi. İTO Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner’in evsahipliğinde gerçekleşen ve taktir toplayan bu buluşmaya: eski Kültür Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman, eski TSE Genel Koordinatörü ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı, İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, spor kulüplerinin başkanları ile temsilcileri ve daha birçok önemli isim katıldı.

Gecede gerçekleşen nazik ayrıntı ise; Maltepe Yıldız Spor Kulübü’nün bayan Başkanı Arzu Lüleci, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’a sporun dostluk, barış getirmesi ve ülkenin refahı için gül sunması idi.

“SORUNLARINIZ RAPORLANIP İLGİLİ YERLERE ULAŞTIRILACAKTIR”

Evsahibi olma hasebiyle Amatör Spor Kulüpleri başkanlarının davet edildiği gecede bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Odası Gençlik Platformu Başkanı ve Bambi Cafeler zincirin sahibi Fatih Güner, “Eski Kültür Bakanımız İsmail Kahraman beyin onuruna verdiğimiz yemeğimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Gecemize yaklaşık 500 spor kulübünü davet ettik. Bu akşam buraya gelmeyen spor kulüplerinin sorunları yok demek. Davetimize geldiğiniz için sizlerin sorunları var diye düşünüyoruz. Spor kulüplerimizin değerli başkanları ve temsilcileri, bize ileteceğiniz sorunlarınızı birebir raporlanıp sayın bakanımıza ve ilgili kurumlara ulaştırılacak. İTO Gençliği olarak olabildiğince sizlere çözüm noktasına fayda sağlamaya özen göstereceğiz.  Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

“SPOR AHLAKİ MÜHİM BİR HADİSEDİR”

Spor elzem, vücudu geliştiriyor. Hangi yaşta olursa olsun, her yaşın bir sporu var. Spora devletin ehemmiyet vermesi mühimdir. Gençler için bu lüzumlu bir hadisedir. Genç te geleceğin Türkiye’sidir. Dolayısıyla yapılan her yatırım Türkiye içindir. Sporun, seyir sporu yerine kitle sporu olması lazım. Bizde seyir sporu var. Onun içindir ki spor birleştirir, güç verir. Eskiden yaptığımız bir Almanya ziyaretinde şampiyon olan takımın seyircisinin tezahüratı beni çok etkilemişti. Şampiyon takımın seyircisi ‘oh ne güzel gün’ diye tezahürat yapıyorlardı. Bizde öyle mi, takımlarımızın seyircilerinde küfürlü tezahürat hala güncelliğini koruyor. Spor ahlakı mühim bir hadise. Sporu her şey bitmiş gibi anlamamak lazım. Biliyorsunuz Kırkpınar Güreşlerinde yenen yenilen birbirlerini sıvalayıp tebrik ederler. Bugün sen, yarın ben kazanırım diyerek düşünceler dostane olur. Bizim meclis olarak spora ve gençliğe ehemmiyet vermemiz çok tabii. Bu geleceğe ait bir yatırım ve elzemdir. Öte yandan seçim beyannamemizde gençlere yönelik çok ciddi vaatlerimiz var. Bunlardan biri: bir gencimiz kendi işini kurarken projesi ile bize geldiğinde kendisine 50 bin liraya kadar geri almamak koşuluyla hibe yardımı yapacağız. Örneğin bu gencimiz Bamci Cefe’ye rakip bir büfe kurmak istiyor, Fatih bey nerde, burada ancak şu an başka işle müşkül oluyor, o zaman biz burada büfeyi kurarız. (Gülüşmeler) Bununla rekabet etmek çok zor. Fatih kardeşim aklına ve hedefine koymuş İTO’nun başkanı olacak. Hedef konmalı ve koyduğun o hedefe yürümeli. Senin istediğin olmayabilir, taktir neyse o olur” diye konuştu.

“BU SEÇİMLER SPORA KATKI SAĞLANMASI ANLAMINDA DA ÇOK ÖNEMLİDİR”

Gecede yaptığı selamlama konuşmasıyla spor temsilcilerine seslenen AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, “Sayın bakanım ve kanaat önderimiz İsmail Kahraman beyefendi, spor camiasının çok değerli temsilcileri ve basınımızın güzide insanları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Malumunuz 1 Kasım Seçimlerinin arifesini yaşıyoruz. Bu seçimlerde dikkatlerinizi şuraya çekmek istiyorum: nasıl ekonominin istikrarı varsa, nasıl sosyal hayatın istikrarı varsa sporunda istikrarı var. Bu bağlamda sporumuzu katkı saplanması anlamında da bu seçimler önemli olduğunu belirtmek isterim. Tabii sizlerin de sağduyu ve mega bilgilerinizle gerekeni yapmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

“BİZDE SPORA KATILIM ÇOK AZ”        

İTO Gençlik Platformu’nun düzenlediği amatör spor kulüpleriyle buluşma gecesinde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A. Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. olarak öncelikle bir derdimiz var. Bu şehre bu ülkeye spor kültürünü nasıl yerleştirebiliriz, daha çok insanlara nasıl ulaşırız ve teşvik edebiliriz diye bir derdimiz. Burada görüyorum ki çok güzide insanlarla biraraya gelme fırsatı bulduk. Onun için öncelikle davet edildiğim için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi biz birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapıyoruz. Bu organizasyonlara katılım noktasındaki eksikliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ben bu örneği hep veriyorum. Genelde İstanbul Maratonundan veriyorum. Bütün dünya maratonlarını inceliyoruz ve gerçekleri görerek te biraz hareket etmeye çalışıyoruz. Mesela: Tokyo’da maratonlara 300 bin kişi başvuruyor. Onların içinden 30 bin kişi kurayla seçiliyor. Ama bizde koşan sayısı 7.500. Yani bu bize kısa ve önemli bir örnek veriyor. Bizde spora katılım çok az. İşte burada ki sayın başkanlarda aynı dertle hizmet vermeye çalışıyorlar. Bizde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A. Ş. olarak sizlerin yanınızda olmaya çalışıyoruz. Bu akşam sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum” dedi.

“ZAMAN, BİRLİK OLMA MANIDIR”

Gecede bir selamlama konuşması yapan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı, “Ben öncelikle amatör spor kulüplerinin başkanları ve temsilcilerini biraraya getiren İTO Gençlik Platformu’nu tebrik ediyorum. Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Sadece sporda değil, tüm alanlarda huzura ve istikrara ihtiyacımız var. Ülkemizin bekası ve güçlü olması için zaman, birlik olma zamanıdır.”

selyus