Ana Sayfa FUTBOL 30 Ekim 2017

Millilerimiz İngiltere’yi farklı yendi

TFF’nin “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Turkcell sponsorluğundaki İşitme Engelliler Futbol Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası elemelerine 5-0’lık İngiltere galibiyeti ile başladı.

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu millilerimiz, 2019 Avrupa Şampiyonası elemelerinde B Grubu’ndaki ilk maçında, İngiltere ile Antalya Stadı’nda karşılaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu İdari İşler, Organizasyonlar ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ve Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy’un yanı sıra yaklaşık 15 bin futbolsever, tribünde Milli Takım’a destek verdi.

TFF, karşılaşmaya izlemeye gelen taraftarlara 15 bin bayrak dağıtırken, Ay-Yıldızlı ekip sahaya “Cumhuriyetimizin 94. Yılı Kutlu Olsun” pankartıyla çıktı.

İşitme Engelliler Milli Takımı, 12 ve 80. dakikada Hüseyin Er, 40 ve 71. dakikada Fırat Kaya ve 79. dakikada Eşref Metin Su’nun golleriyle İngiltere’yi 5-0 yenerek gruptaki ilk maçında 3 puan almayı başardı.

Türkiye, B Grubu’ndaki ikinci ve son maçını 17 Haziran 2018’de Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynayacak.

Tek devreli lig usulüne göre 18 takımın üçerli 6 grupta mücadele ettiği elemelerde, ilk 2’ye girenler finallere yükselecek, sonuncular ise gelecek yıl ekim ayında Play-Off’ta karşılaşacak.

İşitme Engelliler 2019 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’ne Yunanistan ev sahipliği yapacak.

selyus