Ana Sayfa FUTBOL 27 Temmuz 2014

Recep 1 gol, Tayyip 1 gol, Erdoğan 1 gol

Başakşehir Fatih Terim Stadı, yapılan törenle hizmete girerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da forma giydiği şöhretler maçı oynandı. Recep 1, Tayy

Recep 1 gol, Tayyip 1 gol, Erdoğan 1 gol= Hat-trick

Başakşehir Fatih Terim Stadı, yapılan törenle hizmete girerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da forma giydiği şöhretler maçı oynandı. Recep 1, Tayyip 1, Erdoğan 1 gol olmak üzere 3 gol atarak hat-trick yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın turuncu formalı takımı, Yılmaz Erdoğan, Aykut Kocaman, Mehmet Özdilek’in de bulunduğu beyaz formalı takımını 9-4 yendi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadı’nın açılışında yaptığı konuşmada, stadın hayırlı olmasını dilerken, stadı İstanbul’a kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, ekibini ve inşasında emeği geçenleri tebrik etti. Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarının ardından ünlüler sahaya indi. Teknik direktörlüğünü Fatih Terim, Hakemliğini Halis Özkahya’nın yaptığı şöhretler maçında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Türkiye’nin NBA’da ki gururu, Milli Basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, Türk Futbolunun efsane futbolcusu ve başarılı teknik direktörü Aykut Kocaman, Türk futbolunun bir başka efsane ismi Rıdvan Dilmen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk Futbolunun Şifo’su Mehmet Özdilek, ünlü tiyatrocu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, televizyonların efsane ismi Acun Ilıcalı, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak forma giydi.
Karşılaşmada turuncu takımda yer alan Başbakan Erdoğan’ın 12. cumhurbaşkanının seçileceği seçim sürecinde 12 numaralı formayı giymesi dikkati çekti.

Başbakan “Hat-trick” yaptı

Karşılaşmada beyaz takım, Mehmet Özdilek (2) ve Yılmaz Erdoğan’ın attığı gollerle 3-0 öne geçmesine rağmen Başbakan Erdoğan, yaptığı “Hat-trick” ile maça 3-3 beraberliği getirdi.
Tribünde yer alan vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’ın attığı şık gollerle büyük sevinç yaşadı.
Fatih Terim, basın mensuplarının Başbakan Erdoğan’ın performansıyla ilgili sorusunu, “Gayet iyiydi. Golleri de güzeldi” şeklinde yanıtladı.

Mücadelenin ilk yarısını turuncu takım, penaltıdan bulduğu golle 4-3 önde tamamladı.
Başbakan Erdoğan, tek devre sahada kaldıktan sonra soyunma odasına gitti. Erdoğan, bu sırada kale arkasında bulunan seyircilerle tokalaştı. Tribündeki bir gencin uzun süre sarıldığı Erdoğan, engelli bir gençle de yakından ilgilendi.
Mücadeleyi turuncu takım, 9-4 kazandı.
Öte yandan, stadın değişik yerlerine “Bedduaların değil, dualarımızın cumhurbaşkanı”, “Sen varsan Türkiye şampiyon”, “Sen nereye biz oraya” ve “Gazze” yazılı pankartlar asıldı.

Stada “Fatih Terim” ismi verildi

Erdoğan, “Şimdi, huzurunuzda yönetimin de şahsıma havale ettiği şu anda malum Türk futbolunda Milli Takımımızın teknik direktörünü şöyle huzurunuza çağırıp, kendisiyle bir iki kelam etmek istiyorum” diyerek, Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i kürsüye davet etti.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, teknik direktörlük için Fatih Terim’le anlaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bir süreç devam etti, devam ediyor. Artık uzun düşünmek durumundayız. İnşallah Fatih Hocamızla birlikte yeni bir maraton başladı. Artık biz kendisiyle beraber nasıl ki milli takımda oyunculuğuyla başarılara imza atmışsa, inşallah şimdi de teknik adam ve teknik direktör olarak bu başarılara imza atacağına ben de inanıyorum. Yönetimle de görüştük, bu stadımızın adını “İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu” olarak koyalım dedik. Ben hayırlı olsun diyorum. Perdeyi de böylece açıyoruz. Başarılarla dolu bir geleceğe inşallah bu stadyumumuz da damgasını vursun.”

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:
selyus