Ana Sayfa FUTBOL 23 Eylül 2018

Sancaktepe Belediyesporlu Milli Güreşçi Arif Özen Dünya Gençler Şampiyonu

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Milli Güreşçisi Arif Özen, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kiloda Arif Özen Hintli rakibi Dupiak Punia’yı 2-1 yenerek Dünya Gençler Şampiyonu oldu.

Slovakya’nın Trnava kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kiloda Arif Özen, Rus rakibi Alik Shebzukhov’u çekişmeli geçen maçta (6-5) yendi ve 2. tura yükseldi. Bu turda ABD’li Leo John Dephez’i (6-1), çeyrek finalde de Gürcü Demur Megenieshvili’yi (11-0) sayı tuşuyla mağlup eden Özen, adını yarı finale yazdırdı. Güçlü rakibi İranlı Sayedfazıl Hashemijoubari’yi zorlu bir mücadele sonunda (4-3) yenerek finale yükselen mili sporcu, Hintli Dupiak Punia ile altın madalya için güreşti. Dünya Yıldızlar Şampiyonu olan rakibini (2-1) yenen Arif Özen altın madalya kazandı.

BAŞKAN ERDEM, DÜNYA ŞAMPİYONUNU TEBRİK ETTİ

Altyapıda büyük eme vererek yetiştirdikleri milli milli güreşçisi Arif Özen’le gurur duyduklarını ifade eden Sancaktepe Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Sancaktepemizin altın çocuğunu Dünya Gençler Şampiyonu olup İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinlettiği için tebrik ediyor ve alnından öpüyorum. Allah seni Olimpiyat Şampiyonu da yapsın inşallah” dedi.

ERHAN YAYLACI BRONZ MADALYA ALDI

92 kg Erhan Yaylacı yenildiği İranlı Abbad Ali finale yükseldiği için repesajda Hintli Sanjeet ile karşılaştı rakibini (7-6)!öndeyken tuşladı.

Bronz madalya için Rus Khok Khukhov ile karşılaştı.

Güçlü rakibini (7-3) yenerek bronz madalya kazandı

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TOPLAM 5 MADALYA KAZANDIK

Türkiye böylece Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında

Serbest Stilde

1 Altın Madalya

( Arif Özen)

1 Bronz Madalya

( Erhan Yaylacı)

2 Madalya kazandı

Grekoromende  

1 altın madalya

( Kerem Kamal)

2 bronz madalya

( Erkan Ergen

Muhitdin Sarıçiçek)

3 Madalya

Toplamda ise;

2 altın

3 bronz

5 madalya kazandı

selyus