Ana Sayfa FUTBOL 26 Ekim 2017

Şifo Mehmet Atiker Konyaspor’da

Atiker Konyaspor Yönetim Kurulu Teknik Direktör konusunda kararını verdi ve Mehmet Özdilek ile 2018-19 futbol sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu basın toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Ali Kaya, As Başkan Mehmet Günbaş, Futbol Şube Sorumlusu Fatih Tınmaz, yönetim kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Mehmet Özdilek ve yardımcıları katıldı.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’in yardımcıları Veysel Cihan, Tahir Karapınar, Mehmet Zafer Öğer, Sedat Karabük, Yusuf Köklü oldu.

“HOCAMIZ SAĞOLSUN DERSLERİNİ ÖNCEDEN ÇALIŞARAK GELMİŞ. KONYASPOR’U YAKINDAN TAKİP ETTİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği imza töreninde konuşan Konyaspor As Başkanı Mehmet Günbaş, “Sizlerin de bildiği gibi Mustafa Reşit Akçay hocamızla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Ve hemen akabinde yönetim kurulumuz olağanüstü toplanarak yeni hoca konusunda biz değerli arkadaşlara yetki verdiler. Bu konunun en kısa sürede hallolması için biz de geçtiğimiz birkaç gün içerisinde çok titiz bir şekilde çalışarak kulübümüzün yapısına, Konya’mızın vizyonuna uygun karakterli, şahsiyetli değerli bir hoca bulma konusunda çalışmalar yaptık. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde kulübümüze en uygun, vizyon sahibi hocayla anlaşmak için sayın hocamız Mehmet Özdilek ile bir telefon görüşmesi yaptık. Ardından dün akşam itibariyle yüz yüze görüşüp bu konuyu daha detaylı bir şekilde konuşma fırsatı bulduk. Ankara’da bir araya geldik. Yaklaşık 3 saat sürdü görüşmemiz. Biz hocamızdan isteklerimizi kulüple ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Hocam da Atiker Konyaspor’da neler yapabileceğini burada ne gibi sistem kuracağını, futbolcularla ilgili sağolsun derslerini önceden çalışarak gelmiş. Konyaspor’u yakından takip ettiğini öğrendik. Bunun neticesinde kalan 10 dakikada da sözleşmeyi konuştuk. Kendisine de o noktada teşekkür ediyorum yaptığı fedakârlıktan dolayı. Hocamız geçekten heyecanlı futbolculuk yıllarındaki gibi çok ışık veren, Konyaspor için her şeyini verebilecek ekibiyle birlikte burada bizimle birlikte. Konyaspor’umuzun bulunduğu noktadan hızla yukarıya tırmandıracak şekilde inşallah çalışmalarına hemen başlayacak. Biz Konyaspor’da bu başarıyı elde edeceğinin ışığını ve enerjisini gördük. Kendisi çok değerli çok kaliteli bir hocamız ve baktığımız zaman da bizim en çok ihtiyacımız olan uzun süreli bir kulüpte çalışmış olması. 5 yıl gibi uzun bir süre Antalyaspor’da görev yapmış Türkiye’de ender hocalardan biri. Bu da istikrardan yana olduğunu gösteriyor. Biz Atiker Konyaspor Yönetim Kurulu olarak hocamızın ve ekibinin yanındayız, sonuna kadar güveniyoruz. Allah mahcup etmesin, saha şansı versin. Biraz önce yukarıda da konuştuğumuz gibi bu bir ekip işi. Teknik heyet, yönetim, basın, taraftar ve camiasıyla beraber inşallah Konyaspor’u geçtiğimiz yıllardaki elde ettiği başarıları tekrar kazanması için en kısa sürede hep birlikte ayağa kaldıracağız. Konya’mıza ve Atiker Konyaspor’umuza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

“BAŞKANIN VE YÖNETİM KURULUNUN HEYECANI BENİM HEYECANIMLA BİRLEŞTİĞİ İÇİN EKONOMİK TARAFI HİÇ KONUŞMADIK”

Konyaspor ile sözleşme imzalayan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, “Burada olmaktan son derece mutluyum ve çok heyecanlıyım. Konyaspor’un içinde bulunduğu konumda ekibimle birlikte bilerek hazırlanarak Konya’ya geldik. Bugün itibariyle yapacağımız tek şey çalışmak olacak. Ben Başkana ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum tercihlerini bizden yana kullandıkları için. Sonuçta sadece bizim inanmamız yetmiyor. Tabi ki Yönetim Kurulunun, taraftarın, oyuncu grubunun, medyanın aynı düşüncede olması aynı hedefe yürümek adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Son iki sene Türkiye’de örnek kulüp haline gelen en önemli camia Konyaspor. Zaman içerisinde dalgalanmalar olabiliyor futbolun böyle bir gerçeği var. Futbol geçmişte yaşanan bir oyun değil. Bugün ve bundan sonrası çok önemli. Evet bu sene beklentiler biraz daha yukarı çıkmasına rağmen istenilen süreci çok sağlıklı geçiremeyen bir Konyaspor var. Ama buraya gelirken hem kendime hem ekibime, oyunculara, taraftara ve siz değerli medya çalışanlarına inandığımız için buradayız. Bu birlikteliği beraber sağlayabileceğimize inandığımız için buradayız. Oyuncu grubunun potansiyeline inanıyorum. Eksikleri evet var bunu devre arasında muhakkak ki bir iki takviye ile tolere edeceğiz. Özellikle saha içerisinde sorunun ne olduğunu siz de yakından takip ettiğiniz için çok net olarak ifade edebilirim biliyorsunuzdur. Konyaspor bugün Türkiye Ligi’nin en az gol atan takımı ama az gol yiyen takımlarından da bir tanesi. Dolayısıyla bir tarafta sıkıntı var bu tarafı çözmeye çalışacağız. Çalıştığımız bütün kulüplerde ya 17. ya da 18. sıradaki kulüpleri aldım. Hep bu süreçlerden geçtim. Bu süreçleri iyi bilen iyi algılayan iyi koordine eden insanlardan biriyim. Başkanın ve Yönetim Kurulunun heyecanı benim heyecanımla birleştiği için ekonomik tarafı hiç konuşmadık. Ben ve ekibim sadece başarıya endeksli olarak buraya geldik. Bunu yapabileceğimize inandığımız için buraya geldik. Tabi bunda en büyük yardımcımız oyuncularımız olacak. Var olan potansiyellerini biz ortaya çıkaracağız. Sadece belki kaybolan özgüvenlerini ortaya çıkaracağız. Ufak dokunuşlar yapacağız. Bu ufak dokunuşların bize pozitif olarak gere geleceğini düşünüyorum. Allah bizleri ve sizleri utandırmasın her iki taraf için de hayırlı olsun.“ şeklinde konuştu.

“CAMİAMIZIN KENETLENMESİ GEREKİYOR”

Teknik Direktör Mehmet Özdilek’ten sonra söz alan Konyaspor Başkan Yardımcısı Ali Kaya “Mehmet Özdilek Hocamıza, Konyaspor’umuza, camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu kötü gidişata cezamızın bitmesiyle birlikte son vereceğiz. Burada en önemli konu camiamızın birleşmesi bir bütün olması kenetlenmesidir. Hep birlikte bu kötü gidişe inşallah son verip çıkışa geçmemiz lazım. Hocamıza ve ekibine güveniyoruz. Her iki tarafa da hayırlı olsun“ dedi.

“DEĞERLENDİRMELERİMİZİ 18 TEKNİK ADAM ÜZERİNDEN YAPTIK”

Futbol Şube Sorumlusu Fatih Tınmaz ise konuşmasında “Hocamızı seçerken elimizde alternatifi fazla olan yoğun bir hoca listesi vardı. Değerlendirmelerimizi 18 teknik adam üzerinden yaptık. Bu kadroda eksileri artıları olanlar vardı. Biz Mehmet Hocamda karar kıldık. Doğru karar verdiğimize inanıyorum. İnşallah iyi olur “ ifadelerine yer verdi.

TEKNİK EKİP

İmza töreni, başkan yardımcısı Ali Kaya, As başkan Mehmet Günbaş, Futbol Şube Sorumlusu Fatih Tınmaz ile Teknik Direktör Mehmet Özdilek, yardımcıları Veysel Cihan, Tahir Karapınar, Mehmet Zafer Öğer, Sedat Karabük, Yusuf Köklü’nün toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Atiker Konyaspor web sitesi

selyus