Ana Sayfa SPOR 12 Ekim 2017

Milli güreşçi Cenk İldem’i vurdular

Yol tartışmasından dolayı silahlı saldırıya uğrayan milli güreşçi Cenk İldem tedavi gördüğü hastanede durumuyla ilgili konuştu. İldem, “Ben çok iyiyim, ayağa kalkabilecek durumdayım. 2,5 ay sonra da ilk müsabakam var ilk şampiyonluğumu alacağım herkesi davet ediyorum” dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, yol tartışmasından dolayı silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası iki yerinden vurulan milli sporcu hastaneye kaldırılırken durumunun iyi olduğunu her an ayağa kalkabilecek durumda olduğu için şanslı olduğunu ifade etti.

“BİR HAFTA ON GÜNE TOPARLARSIN DEDİLER”

Durumuyla ilgili konuşan Milli güreşçi Cenk İldem, “Eve giderken Piyalepaşa Caddesi’nde meydana geldi. Tek cadde olduğu için tek geçiş var, yol verin gençler dedim, yolu kapatmışlar. Oradan sonra zaten hazırlardı, yok vermezsem ne olur falan arabayı sardılar. Milli sporcuyum ben olayın sıkıntı olduğu anladım biraz belki de farklı şeyler de vardı. Bende bu mahallenin çocuğuyum dedim biraz yumuşatmaya çalıştım. Bizde çok kavga meraklısı insanlar değiliz sporcu olarak. 5 kişilerdi 4’ünde silah vardı, 3- 4 el ateş ettiler. Bir tanesi yeğenimi sıyırdı, çok şükür giren mermilerin ikisi de kemiğe, atardamara denk gelmemiş, ufak tefek şeylerle atlattık. 2 tane kurşun baldırımdan girdi çıktı, şu anda iyiyim hiçbir sıkıntım yok. Ameliyatlık bir durum yok spor hayatımla ilgili bir hafta on güne toparlarsın dediler. Sadece ödem problemi olur, onu da aşarız dediler” dedi.

“FİLMLERDE OLUR BÖYLE ŞEYLER”

Sözlerine devam eden milli sporcu, “Babamlarla ailecek yemek yedik, yeğenimi eve bırakmak için gittim. Sonra gelip eşimi alıp eve gidecektim şaşırdım. Filmlerde olur böyle şeyler, birileri arabadan çıkar çıkmaz, bize ateş etmeleri. 4’ünde silah vardı, silah olduğu için ben bir şey yapamadım. Yapacak zaman da olmadı, yeğenime vurdular. O da ona vurdu. Anlam veremedim hala komiğime gidiyor böyle bir şeyin içinde olmam. Şu anda güvenlik güçlerimiz çok titizlikle bu işin üstündeler biz onlara güveniyoruz. Biz dinleneceğiz bir haftaya kalkacağız ayağa. Sevdiklerimizin duasıyla bu işi atlattık beklide sol ayağımın altındaki atar damarın altından geçmesi, denk gelmemesi büyük şans. Hiçbir kemiğe denk gelmemesi de spor açısından büyük şans. Ben çok iyiyim, ayağa kalkabilecek durumdayım. 2,5 ay sonra da ilk müsabakam var ilk şampiyonluğumu alacağım herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

selyus