Ana Sayfa SPOR 20 Eylül 2015

Onur Şipal ABP Dünya Şampiyonluğu unvanını korudu

Dünya Boks Federasyonu (AIBA) tarafından düzenlenen 1.sezon AIBA PROFESSIONAL BOXING (APB) maçlarında 69 kiloda şampiyon olan Milli Boksör Onur Şipal, bu kez unvanını korumak için eldiven giydi.

Bu yıl ocak ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen APB’de 4 maçının 4’ünü de kazanarak şampiyon olan Milli Boksör Şipal, 2.sezon şampiyonu Rus Boksör Andrei Zamkovoy’a karşı unvanını korumak ve APB Dünya Altın Kemeri’ni kazanmak için mücadele etti.

Bayburt’tan otobüslerle gelen hemşerileri Milli Boksör Şipal’i salonda yalnız bırakmadı. Mücadele boyunca tezahüratlarla destek oldu.

DÖRDÜNCÜ RAUNDDA İŞ HAKEM KARARI

12 raund oynanacak maçın 4. raundunda Onur Şipal’in rakibine attığı yumruk sonucu Zamkovoy’un kaşı açıldı. Sağlık görevlilerinin sporcunun durumuna bakarak maça devam edemeyeceğini belirtmesi üzerine hakem kararına gidildi. Hakemlerin puanlaması sonucu Onur Şipal galip geldi.

Onur Şipal bu sonuçla ocak ayında Bakü’de oynanan APB Maçlarında aldığı APB Dünya Şampiyonluğu unvanını korudu ve 2. Kez altın kemerin sahibi olduğu.

ONUR ŞİPAL’İN ABİSİ DE YENDİ

Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanan diğer maçlarda ise; Onur Şipal’in abisi Önder Şipal 69 kiloda Türk asıllı Alman Milli Boksör Beşir Ay’ı, +91 kiloda Ali Eren Demirezen, Hırvat rakibi Marin Mindoljevic’i ve 64 kiloda Batuhan Gözgeç ise Bulgar Boksör Ayrin Ismetov’u yenmeyi başardı.

selyus