Ana Sayfa SPOR 14 Aralık 2017

Pendik Belediyesi’nden 50 dönümlük spor köyü

Pendik Belediyesi Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, içerisinde atletizmin çeşitli branşlarının yapılabileceği pistler, okçuluk alanı, tenis kortları ve futbol sahasının yer alacağı Spor Köyü inşa edecek. İlçedeki yoğun genç nüfusun şampiyon sporcu çıkarmak için iyi bir potansiyel oluşturduğunun farkında olduklarını söyleyen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Bunun bilincinde hareket ederek spor tesisi hamlelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Kente onlarca antrenman sahası, birçok spor kompleksi ve spor merkezi kazandıran Pendik Belediyesi, yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Olimpiyat düzeyinde sporcu yetiştirmek için spor yatırımlarına devam eden belediye, Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, Spor Köyü inşa edecek. Proje çalışmaları devam eden spor köyünün içerisinde standart ölçülerde 1 futbol sahası, 8 kulvarlı 400 metre uzunluğunda bir atletizm pisti, 100 metre uzunluğunda 1 koşu pisti, 2’si kapalı 6 tenis kortu, 1 okçuluk alanı ve yürüyüş yolları olacak. Spor Köyü yine olimpiyatın önemli spor branşlarını oluşturan disk, çekiç, gülle atma, uzun ve yüksek atlama sporlarının da yapılabilmesine imkân sağlayacak.

PİKNİK ALANLARI DA YER ALACAK

Sporseverlerin uğrak yeri haline gelmesi beklenen spor köyünde vatandaşların keyifle vakit geçirip dinlenebilecekleri alanlar da yer alacak. Tüm ilçe halkının gözdesi olacak Spor Köyüne piknik alanı ve çocuk oyun alanı da yapılacak. Vatandaşların araçlarını kolaylıkla park edebileceği bir de açık otopark bulunacak. Yeşil alan düzenlemesiyle ayrı bir cazibe kazanacak projenin altyapı ve tesviye çalışmaları devam ediyor. Spor köyünün yapımına önümüzdeki yıl başlanması hedefleniyor.

“SPOR TESİSİ HAMLELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

İlçede çok sayıda genç nüfusa sahip olduklarını, bunun da şampiyon sporcu çıkarmak için iyi bir potansiyel oluşturduğunun farkında olduklarını söyleyen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Şampiyon sporcu yetiştirmek için iyi bir altyapıya, tesisleşmeye ihtiyacımız var. Bunun bilinciyle hareket ederek spor tesisi hamlelerimizi sürdürüyoruz. Bunlardan birini de Çamlık Mahallesi’ne inşa edeceğiz. Daha birçok mahalleye projemiz var. İleriki süreçte onları da başlatacağız.” dedi. Başkan Şahin, bunun yanında 700 bin nüfuslu Pendik’te sporu bir yaşam biçimi haline getirmek için spor tesislerini yaygınlaştırdıklarını da sözlerine ekledi.

İÇERİSİNDE NELER VAR?

1 Adet Standart Ölçülerde Futbol Sahası

1 Adet 8 Kulvarlı 400 Metre Atletizm Pisti

1 Adet 100 Metre Koşu Pisti

4 Adet Açık Tenis Kortu

2 Adet Kapalı Tenis Kortu

1 Adet Okçuluk Alanı

Disk, Gülle ve Çekiç Atma Alanı

Uzun ve Yüksek Atlama

Çocuk Oyun Alanı

Yürüyüş Yolları

Piknik Alanları

Açık Otopark

İdari Bina

selyus