Ana Sayfa SPOR 23 Mayıs 2017

Sancaktepeli sporculardan Avrupa Şampiyonası’nda çifte şampiyonluk

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü sporcusu Kübra Akbulut ve 52 kg’da temsil eden Azra Yöndem Avrupa şampiyonu olma başarısı gösterdi. Ayrıca 56 Kg’da mücadele eden Kübra Aktaş ise Avrupa 2.’si olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gürcistan’da düzenlenen 2017Avrupa Wushu Şampiyonası’da bayanlarda ülkemizi temsil eden Sancaktepe Belediye Spor Kulübü sporcularından Kübra Akbulut ve Azra Yöndem Avrupa Şampiyonu olup altın madalyanın sahibi olurken, Kübra Aktaş ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

12-21 Mayıs 2017 Tarihler arasında Gürcistan’ın Tiflis kentinde düzenlenen ve 28 ülkeden 1000 sporcunun mücadele ettiği (Bay-Bayan) Wushu Kungfu Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi 65 kg’da temsil eden Sancaktepe Belediye Spor Kulübü sporcusu Kübra Akbulut ve 52 kg’da temsil eden Azra Yöndem Avrupa şampiyonu olma başarısı gösterdi. Ayrıca 56 Kg’da mücadele eden Kübra Aktaş ise Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Sancaktepe Belediyespor Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem elde edilen başarının önemine dikkat çekerek ülkemizin sporda her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti. Erdem: “ Tiflis’te bütün sporcularımızın bayrağımızı ve milletimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Sporcu kardeşlerimiz canı gönülden, yüreğiyle mücadele etti. Sancaktepe’nin Altın Kızları Kübra Akbulut, Azra Yöndem ve Kübra Aktaş’ın başarıları bizleri mutlu ederken kulübümüzün de onur kaynağı olmuştur ” dedi.

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç ise yaptığı açıklamada Gürcistan’ın başkenti Tifliste sona eren şampiyonada genç sporcuların elde ettiği başarının önemine dikkat çekerek: “Wushu’da elde ettiğimiz başarıların bir yenisini daha elde etmek bizim için mutluluk verici. Turnuvada sporcu kardeşlerimizin elde ettiği şampiyonluklar ve ikincilik gelecekteki başarılarımızın da habercisidir. Başta sporcularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum” diye konuştu.

selyus