Ana Sayfa SPOR 10 Eylül 2014

Son, son, son: 3-0, bu “Son” olsun!

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda’ya 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı. Kalemize golleri adlar

Son, son, son: 3-0, bu “Son” olsun!

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda’ya 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı. Kalemize golleri adları “Son” ile biten, Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson ve Sigthorsson attı.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda’ya 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.
Dünya kupası elemelerinde play-off oynama başarısı gösteren ancak Hırvatistan’a elenerek finallere gitmeyi kaçıran İzlanda karşısında beklentilerin altında bir oyun ortaya koyan milli takım, rakibine Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson ve Sigthorsson’un golleriyle golüyle mağlup olup, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçından puan çıkaramadı.

Son iki uluslararası turnuvaya katılamayarak hayal kırıklığı yaratan ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alabilmek için mücadele veren milli takım, grupta kendisine rakip olabilecek ekiplerden biri olarak gösterilen İzlanda’ya karşı sahadan eli boş ayrıldı.

Ömer Toprak kırmızı kartla oyundan atıldı

A Milli Takım’da Ömer Toprak, 4 dakika içinde gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Müsabakanın 55. dakikasında hakem Ivan Bebek’ten sarı kart alan Ömer Toprak, 59. dakikada İzlanda’nın kullanacağı bir serbest vuruş öncesi ceza sahası içinde rakibiyle girdiği itişmenin ardından ikinci kez sarı kartla cezalandırılıp, kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

İki dakikada iki gol

Ömer Toprak’ın oyundan atılmasıyla saha içinde dengesini kaybeden milli takım, iki dakika içinde kalesinde iki gol gördü.
Müsabakanın 76. dakikasında Gylfi Sigurdsson’un golünü engelleyemeyen milliler, yapılan santranın hemen ardından 77. dakikada Sigthorsson’un topu filelerle buluşturmasına da mani olamadı ve bir anda 3-0 geriye düştü.

“Sonucu değiştiremedik”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu seviyelerde oynanan bir maçta 1-0 gerideyken, üstüne sahada da eksik kalmanın, altından kolay kalkılabilecek bir durum olmadığını kaydetti.
Bir oyuncusunun kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından Burak Yılmaz’la beraberliği getirecek önemli bir fırsat da yakaladıklarının altını çizen Terim, “Ama olmadı. Eğer Ömer Toprak kırmızı kartla oyundan atılmasaydı oyun her geçen dakika bizim kontrolümüze geçebilirdi. Tabii bu bir tahmin. Ama maçta 10 kişi kaldıktan sonra yapılabilecek bir şey yok. Saha içinde birtakım şeyleri değiştirmemize rağmen, sonucu değiştiremedik” dedi.

Gruptaki diğer maçta Çek Cumhuriyeti’nin Hollanda’yı 1-0 yendiğinin hatırlatılması üzerine Terim, “İki maçta da alınan sonuçlar, kimsenin beklediği sonuçlar değildi. Ama bunlara hazırlıklı olmalıyız. Bizim Çek Cumhuriyeti ile yapacağımız karşılaşma daha da önem kazandı. Grubumuzdaki 10 maçın sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.

“Mağlubiyeti hak ettik”

İzlanda karşısında alınan mağlubiyeti Ömer Toprak’ın oyundan atılmasına bağlayamayacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:
“Maçtan önce hep dile getirdiğim bazı şeyler vardı, hazır olmamak gibi. İzlanda’nın iyi bir takım olduğunu da hep işaret ettim. Ama bugün kaybetmemize sebep olan şeylerden bahsedemeyiz. Rakibi tebrik ediyorum. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız. Aslında maça da iyi başladık. İlk yarı rüzgara karşı oynadık, ikinci yarı ise rüzgar kesildi. Rakip bizden iyi oynadı ve onları tebrik etmemiz lazım. Biz mağlubiyeti hak ettik.”

Sahada 10 kişi kalmamaları halinde oyunu başka noktalara taşıma fırsatları bulunduğunu dile getiren Terim, “Kazanamasak da kaybetmeyebilirdik. On kişi kalmadan önce Mustafa Pektemek’i sahaya sürmek üzereydik. Gerekirse Mevlüt Erdinç’i de alacaktık. Rakip fizik olarak sizden üstün durumdayken, sahada 1-0 gerideyken, bir de eksik kalınca, durum aleyhimize işledi” değerlendirmesini yaptı.
“Ben de hayal kırıklığı yaşıyorum”
Fatih Terim, sahada bazı oyuncuların beklentilerin altında kaldığı yönündeki bir soru üzerine, bu konuda kendisinin de hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.

Ellerinde kaliteli oyuncular bulunduğu ve bu seviyeye uygun performans sergileyenlerin kendileriyle kalacağını aktaran Terim, “Gerçek seviye bu seviye. Gerçekçi olmalıyız. Biz bugün galip gelmeyi çok da hak etmedik. Bazı oyucularım için hakikaten, isim de vermiyorum ama genel olarak ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Beklediğim bir şey değil. Milli takımlar herkesin takımıdır. Hak eden herkes formayı giyecek. Ama bir maç kaybettik. Üzüntümüzü yaşayıp, hatalarımızı tespit edip, yolumuza bakalım. Burası yüzde 100’ün üzerinde performans verilmesi gereken bir yerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, maç sonu basın toplantısına İzlanda Milli Takımı teknik direktörlerinden Hemir Hallgrimsson katıldı. İzlandalı teknik adam, konuşmasının başında kısa bir bölümde İngilizce açıklamalarda bulunup, daha sonra İzlandaca devam ederek “Takım olarak ortaya koyduğumuz futbol ve aldığımız sonuç bizim için sürpriz değil. Zaten biz son 3 yıldır bu sistemle oynuyoruz. Bugün de takımımızın performansı Türkiye’den daha iyiydi” ifadesini kullandı.

Reykjavik’te yine galibiyet yok

A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşısında aldığı yenilgiyle rakibini deplasmanda yenememe serisini devam ettirdi.
İzlanda ile 8. resmi maçına çıkan milliler, rakibine 5. kez yenilirken, daha önceki maçlarda 1 kez galip gelip, 2 kez de berabere kalmıştı. Rakibine karşı tek galibiyetini 10 yıl önce İstanbul’da 5-0’lık sonuçla alan milli takım, deplasmanda ise henüz İzlanda’yı mağlup edemedi.
Rakibiyle Reykjavik’te 5. müsabakasına çıkan milli takım, 4. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, burada 1 kez de berabere kaldı.

Etiketler:
selyus