Ana Sayfa SPOR 26 Ağustos 2017

Soner Demirtaş dünya üçüncüsü

Paris’te devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda 74 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Soner Demirtaş bronz madalya maçında karşılaştığı Azerbaycanlı rakibi Jabrayil Hasanov’u 5-0 yenerek Dünya üçüncüsü oldu.

Dünya 3.’sü olan Sancaktepe Belediyespor’un milli güreşçisi Soner Demirtaş ile ilgili bir açıklama yapan Sancaktepe Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Sacaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Dünya üçüncüsü olarak ülkemize bronz madalya kazandıran, Sancaktepe Belediye Spor Kulübü güreşçimizi tebrik ediyorum. Allah istikbalini açık eylesin. Başarılarının devamını dilerken kulüp yöneticilerimizi ve hocalarımızı da kutluyorum. Spora yatırımın meyvelerini topluyoruz. Sancaktepe’mize hayırlı olsun.“ dedi.

GÜREÇ MİLLİ TAKIMLARI SON 55 YILIN EN İYİ DERECESİNİ ELDE ETTİ

Böylece 6 gün süren şampiyonada millilerimiz 3 altın 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak 55 yıl aradan sonra tarihi bir başarıya imza attı. Müsabakalar sonunda Grekoromen Güreş takımımız Dünya üçüncüsü, Serbest Güreş takımımız Dünya dördüncüsü ve Kadınlar Güreş takımımız Dünya beşincisi oldu.

21-26 Ağustos tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonasında Türkiye tarih yazdı. Serbest, Grekoromen ve Kadınlar branşlarında 24 sıklette müsabakalar yapıldı. Yapılan müsabakalar neticesinde Türkiye son yarım asrın en iyi performansını sergiledi.

selyus