Ana Sayfa SPOR 21 Ağustos 2016

Taha Akgül Olimpiyat Şampiyonu

Türkiye’nin gururu Taha Akgül, Olimpiyat Şampiyonu. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda serbest güreş 125 kiloda mücadele eden milli güreşçi Taha Akgül, finalde İranlı Komeil Nemat Ghasemi’yi 3-1 yenerek Türkiye’ye Rio’da ilk altın madalyasını kazandırdı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde devam Olimpiyat Oyunları’nda serbest güreş 125 kilo finalinde Taha Akgül, İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile karşı karşıya geldi. Milli güreşçi, rakibi 3-1 mağlup ederek Türkiye’ye ilk altın madalyayı getirdi.

“BU BÜYÜK BAŞARI GELECEKTEKİ OLİMPİYAT OYUNLARI, DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONALARI’NDA DA KAZANILACAK MADALYALARIN REFERANSI OLACAKTIR”

“2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alan Taha Akgül’ü tebrik eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda güreş serbest stil 125 kiloda zorlu rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül’ü tüm kalbimle kutluyorum. Başarıları ile dünya güreş tarihine adını yazdıran sporcumuzun üzerinde emeği olan herkesi de tebrik ediyorum. Güreş branşında gelen bu önemli başarı bizlere büyük gurur yaşatmasının yanı sıra Türk sporunun gelişmesi adına da bir kilometre taşıdır. Bu büyük başarı gelecekteki Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda da kazanılacak madalyaların referansı olacaktır. Taha kardeşim, Dünya şampiyonu unvanı ile gittiği Rio’da ülkemiz adına ilk olimpiyat altın madalyasını kazanarak ata sporumuzun da emin ellerde olduğunu kanıtlamış oldu. Kazanılan bu altın madalyanın, Türkiye’nin geçtiği bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizin simgesi olmasını diliyorum. Rio’da Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, demokrasiye, hukuka, insan haklarına nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya tekrar gösteren tüm milli sporcularımıza da teşekkür ediyor, çıkacakları müsabakalarda da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“TAHA KARDEŞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Olimpiyatlarda Şampiyonu olan Taha Akgül’ü tebrik eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Güreş sporunun yüz aklarından Taha’yı Sancaktepe güreş takımına transfer edecektik beş yıl önce yapamadık, Melih Gökçek Başkanımız ASKİ’ye transfer etmişti. Olsun bir hemşehrisi olarak Taha kardeşimizle gurur duyuyoruz. Sancaktepe Eyüp Sultan spor kompleksinde kapalı spor salonuna geçen yıl Taha’nın ismini meclis kararıyla vermiştik. Bugün baktığımızda çok da doğru bir karar almışız. Kardeşimizin yolu istikbali açık olsun. Nice nice şampiyonluklar onun olsun.” diye konuştu.

“TAHA AKGÜL’ÜN ADINI SANCAKTEPE’DE BÜYÜK BİR SPOR KOMPLEKSİNE VERDİK”

Olimpiyatta yüzümüzü yine Türk Güreşi güldürdü diyen Sancktepe Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, “İsmini Sancaktepe’de büyük bir spor kompleksine vermiş olduğumuz Taha Akgül kardeşimiz 2016 Rio Olimpiyatlarında serbest stil’de Olimpiyat Şampiyonu olmuştur. Taha Akgül kardeşimi tebrik ediyorum. Sporcu kişiliği, ahlakı ve terbiyesi ile o bizim Milli ve Olimpik gururumuz olan Taha Akgül, FETÖ darbe girişiminde alçaklara ilk kurşunu sıkıp şehadete yürüyen Şehit Ömer Halisdemir’i de unutmaması onun adam gibi adam olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmasana vesile olmuştur.

Olimpiyat şampiyonluğu Taha kardeşime ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

selyus