Ana Sayfa SPOR 19 Mayıs 2017

Ümraniye’de Şehit Ömer Halisdemir spor finali

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Geleneksel Spor Oyunları Festivali Şehit Ömer Halisdemir Sezonu yapılan finalle sona erdi.Başkan Hasan Can tarafından dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve 15 Temmuz’da şehit edilen Ömer Halisdemir’ın adının verildiği 9’uncu Geleneksel Spor Oyunları Festivali yapılan final programıyla sona erdi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde yapılan kapanış programında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda davetli ile sporcular katıldı. Farklı okullardan 10 bine yakın sporcunun katıldığı ve derece için yarıştığı 9. Geleneksel Spor Oyunları Festivali Şehit Ömer Halisdemir Sezonu’nda dereceye giren okullara madalyaları verildi.

Madalya töreni öncesinde belediyenin mehter takımı çeşitli marşları seslendirdi. Mehter gösterisi sonrasında halk oyunları ekipleri tarafından Türkiye’nin muhtelif yörelerine ait gösteriler sergilendi. Karate ekiplerinin hünerlerini gösterdiği programda okçular hedefleri vurmalarıyla beğeni topladı. Programın sonunda festivale katılan ve dereceye giren gruplara Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

9’uncu Geleneksel Spor Oyunları Festivali Şehit Ömer Halisdemir Sezonu ile ilgili konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Spor oyunlarının 9’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Bu sene yapılacak tüm spor oyunları 15 Temmuz’un simge ismi Ömer Halisdemir sezonu olarak anılıyor. Halk oyunlarında da yarışmalar yaptık. 7 bölgeden 7 oyuna ödül verildi. İstiyoruz ki doğusuyla batısıyla Türkiye zenginliği ortaya çıksın. Çocuklarımız çok güzel oyunlar sergilediler. İçinde çevher olan çocukları tespit ederek geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

selyus