Ana Sayfa SPOR 26 Ekim 2017

Üsküdar Belediyesi’nden muhteşem bir spor sarayı daha

Çavuşdere Spor Sarayı’nın açılışını gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu sarayımız sadece Üsküdar’ımıza, İstanbul’umuza değil ülkemizin gençliğine, yarınlarına hizmet eden muhteşem bir saray oldu” dedi.

Spor salonlarına bir yenisini daha ekleyen Üsküdar Belediyesi, Çavuşdere Spor Sarayı’nın açılışını yaptı. Törene Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda öğrenci ve Üsküdarlılar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende halk oyunları ekibi horon oynarken, öğrencilerin yaptığı çeşitli gösteriler ise renkli görüntüler oluşturdu.

“YEDİ TANE KAPALI SPOR SALONUMUZ VE BEŞİNDE HAVUZ VAR”

“Bugün Üsküdar’ımız için çok güzel, çok özel bir günü yaşıyoruz” diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz her fırsatta Üsküdar’ımızın bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir Harem şehir, bir Aziz Mahmud Hüdayı’nı şehri diye hep böyle tanımladık. Ama son yıllarda yaptığımız projelerle, yaptığımız yatırımlarla artık Üsküdar’ımız bu güzelliklerini, bu özelliklerinin yanı sıra bir spor şehri oldu. Bu güzel sarayımız, bu güzel salonumuz Üsküdar’ımızın spor şehri olmasında önemli bir hızlanmayı, önemli bir ihtiyacı gidermiş olacaktır. Bu güzel sarayımız Üsküdar’ımıza ve siz sevgili gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun. Son üç yılda yaptığımız yedi ayrı spor salonuyla birlikte gerçekten İstanbul’umuzun da, Türkiye’mizin ortalaması üstüne bir spor şehri olmaya hızla ilerliyoruz. Yedi tane kapalı spor salonumuz ve beşinde havuz var. Bugün yedincisinin açmış olduğumuz ve adı Çavuşdere Spor Sarayı olan bu sarayımız sadece Üsküdar’ımıza değil, sadece İstanbul’umuza değil ülkemizin gençliğine, ülkemizin yarınlarına hizmet eden muhteşem bir saray oldu” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Başkan Hilmi Türkmen 65 okul, 29 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıttı.

ÇAVUŞDERE SPOR SARAYI’NDA NELER VAR?

Üsküdar Belediyesi’nin altında imzası bulunan spor merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Üsküdar Belediyesi Hizmet Ek Binası’na yapılan Çavuşdere Spor Sarayı toplam 10.150 m2 ve 5000 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.  5 kulvarlı 2 adet yüzme havuzu (Bay ve Bayan), Fitness Salonu (Bay ve Bayan), bay ve bayan olmak üzere 2 adet Basketbol Stüdyosu, 2 adet Masa Tenis Salonu, 2 adet Spining Salonu, 1 adet bay Pilates-kardio, 1 adet bayan Aerobik Salonu, 800 Seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu (Yaz ve Kış Spor Okulları: Beceri Gelişim ve Eğitsel Oyunlar, Basketbol ve Voleybol, Ücretsiz Bayanlara Özel Pilates) ve birçok sporun yapılabileceği spor alanları yer alıyor.

selyus