Ana Sayfa SPOR 18 Haziran 2015

Üsküdar’ın bileği bükülmez!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu Avrupa Şampiyonluğu Esra’nın il derecesi değil. Daha önce Balkan ve Dünya şampiyonlukları da var. Dedik ya Üsküdar’ın bileği bükülmez. Bugünde yavrularımızın hem karatede hem de bilek güreşinde Avrupa şampiyon olmaları Üsküdarlılar olarak bizleri mutlu etti. Ben çocuklarımızı ve anne babalarını tebrik ediyorum”

Bulgaristan’da düzenlenen 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu Esra Kiraz ve Karadağ’da yapılan 20. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Abdulhalik Temizsoy’u Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen birer kese altınla ödüllendirdi.

Belediyede düzenlenen ödül töreninde başarılı sporcuları tebrik eden Başkan Türkmen, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmakta büyük rol oynadığını belirtip, “Üsküdar’da 10 yıldır sporu tabana yayma anlayışımızın karşılığını çok şükür almaya başladık. Atletizm, Judo, karate, hentbol, tekvando ve bilek güreşi sporunda elde ettiğimiz başarılar bizleri mutlu ediyor. Bilek güreşi sıradışı bir spor. Bu Avrupa Şampiyonluğu Esra’nın il derecesi değil. Daha önce Balkan ve Dünya şampiyonlukları da var. Dedik ya Üsküdar’ın bileği bükülmez. Bugünde yavrularımızın hem karatede hem de bilek güreşinde Avrupa şampiyon olmaları Üsküdarlılar olarak bizleri mutlu etti. Ben çocuklarımızı ve anne babalarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkmen, salon sporlarında artık yüzmede de iddialı olmak istediklerine vurgu yaparak, “Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’ni açtık. Orada 2 tane yarı olimpik olmak üzere 6 tane havuzumuz var. Üsküdar olarak yüzme sporunda da iddialı duruma gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen, konuşmasının ardından Esra Kiraz ve Abdulhalik Temizsoy’u birer kese altında ödüllendirdi.

Ödül töreni sonrası Başkan Türkmen, şampiyon sporcular, onları yetiştiren hocaları ve sporcuların aileleriyle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler:
selyus