Ana Sayfa SPOR 1 Haziran 2015

Üsküdar’ın terfi eden sporcu ordusu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla, Üsküdar Belediyesi spor merkezlerinde Uzakdoğu Sporlarında eğitim alan ve bir üst kuşağa terfi eden 750 öğrenciye sertifikaları verildi.

Üsküdar Belediyesi spor merkezlerinde Uzakdoğu Sporlarında eğitim alan 750 öğrenci bir üst kuşağa terfi etti. Çamlıca Spor Okulunda yapılan sertifika törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya katılarak gençlere yeni aldıkları kuşakları taktılar.

Sporu tabana yayma ve özellikle küçük yaşlarda spor alışkanlığı edindirme adına vatandaşlara sporun her alanında hizmet vererek destek sağlayan Üsküdar Belediyesi, Uzakdoğu sporlarında 7-14 yaş aralığındaki 750 öğrenciye de bir yıl boyunca Karate ve Taekwondo eğitimi verdi.

Ülke çapında ve yurt dışında büyük başarılara imza atan sporcular yetiştiren Üsküdar Belediyesi, yakın zamanda hizmete giren Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde bulunan 2 yarı olimpik 4 küçük ölçekli havuzlarda verilecek yüzme eğitimleri sayesinde yüzücülük alanında eşsiz başarılara imza atmayı hedefliyor.

Karate ve Taekwondo kurslarında eğitim alan öğrencilerin ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Türkmen, çocuklarını Üsküdar Belediyesi Spor Okulları’na gönderdikleri için ailelere teşekkür ederek yaz aylarında hizmet verecek olan 4-16 yaş Yaz Spor Okulları ve Engelliler Yaz Spor Okulları’na da göndermelerini tavsiye etti.  Çocukların ve ailelerin heyecanını paylaştığını ifade eden Başkan Türkmen, ‘Nasıl ki atletizmde, hentbolda, voleybolda, judoda, Taekwondo da, karatede ve daha birçok saha sporlarında başarılıysak inşallah bu yıldan itibaren yüzme branşında başarıdan başarıya koşacağız. Çok güzel yüzme havuzlarımız var, Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’mizde hem çocuklarımıza yüzme öğreteceğiz hem de yetişkinlerimiz orada spor yapacaklar. Fitness salonlarıyla, spor salonlarıyla, yüzme havuzlarıyla, çok amaçlı toplantı salonlarıyla, Anadolu yakasının en büyük kültür merkezi Üsküdar’ımızda açıldı, siz sevgili Üsküdarlılara, gençlerimize, hanım kardeşlerimize ve beyefendilere bu güzel salonlarımız hayırlı uğurlu olsun” diyen Türkmen, çocukları ve gençleri Üsküdar Belediyesi’nin spor alanında verdiği hizmetlerden faydalanmaya beklediklerini ifade etti.

Başkan Türkmen “Sizin aslında ne dediğinizin önemi yok, ne yaptığınızın önemi var. Ne yapıyorsanız toplum ona bakıyor, millet onu görüyor, ona göre karar veriyor. Toplum dediklerinize değil yaptıklarınıza önem veriyor.  Hamdolsun bu ülkede 2002’den bu yana hem genel idarede hem yerel yönetimde adeta başarıdan başarıya koşuyoruz. Ama bunu sizin desteğiniz ve hayır duanızla yapıyoruz.  Ülkemizdeki bu siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarı siz sevgili dostlarımıza, aziz Üsküdarlılara, aziz milletimize borçluyuz.” diyerek gençleri başarılarından dolayı bir kez daha tebrik etti.

Karate ve Taekwondo gösterilerinin ardından öğrencilerin sertifikalarını takdim eden Başkan Türkmen, genç Karateciler ve Taekwondocular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kuşak terfi programı 750 öğrencinin eğitmenleri gözetiminde kuşak terfi sınavlarını vererek bir üst kuşaklarını teslim almaları ile sona erdi.

Etiketler:
selyus