Ana Sayfa YÜZME 24 Ağustos 2017

Ümraniye Belediyesi Yaz Yüzme Kursları sona erdi

7 hafta boyunca ilçedeki 15 okulda yaklaşık 10 bin öğrenciye yüzme eğitimi veren Ümraniye Belediyesi; 45 gün süren Yaz Yüzme Kurslarının kapanış törenlerini gerçekleştirdi. İlk etabı Nurettin Topçu ve Fatih ilkokullarında gerçekleştirilen kapanış törenlerine katılan Başkan Hasan Can; öğrencilerle bir araya geldi.

Ümraniye Belediyesi Yaz Yüzme Kursları kapsamında 45 gün boyunca 15 farklı okulda; 10 bin öğrenciye yüzme eğitimi verildi. “Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla ilçedeki öğrencilere her yaz eğitim veren Ümraniye Belediyesinin; 3 etapta gerçekleşecek kapanış törenlerinin ilk ikisi Nurettin Topçu İlkokulu ve Fatih İlkokulunda gerçekleşti. Programlara Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Baturalp Eliçevik, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Nurettin Yekeler, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programlarda Ümraniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi yoğun ilgi gördü.

Programlarda birer selamlama konuşması gerçekleştiren Nurettin Topçu İlkokulu Müdürü Zeki Demirkol ve Fatih İlkokulu Müdürü Eyüp Sarıca; Başkan Hasan Can’a ilçedeki eğitim faaliyetleri ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Baturalp Eliçevik, ilçedeki öğrencilerin spor faaliyetlerinin içinde yer almasını sağlayan Ümraniye Belediyesine ve Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir de programlarda konuşma gerçekleştirerek yüzme kursları hakkında bilgi verdi ve sporun öneminden bahsetti.

Programlarda öğrencilerle bir araya gelerek yaz tatilini iyi değerlendirmelerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sporun öneminden bahsetti. Yüzme kurslarıyla ilgili bilgi veren Başkan Hasan Can Peygamber Efendimizin çocuklara yüzme ve okçuluk öğretilmesi gerektiği hadisine atıf yaparak at biniciliği derslerinin de Mesire Alanı’nda yapılacağını dile getirdi. İlçedeki çocukların yaz tatillerini sporla değerlendirebilmeleri için yaptıkları çalışmaların yanında okullara destekler verdiklerini ve ayrıca tabanından tavanına okullar yaptıklarını dile getiren Başkan Hasan Can; “Yaz boyunca tatil yapma şansı bulamayan çocuklarımız da kurslarımız sayesinde tatil yapmış oldu. Kurslarımızdan önce çocuklarımıza değerler eğitimi verdik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın değerlerini bilmesi, vatanına, milletine faydalı bireyler olması çok önemli” dedi. Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi’ndeki Trafik Eğitim Parkının içerisine de kapalı yüzme havuzu inşa ettiklerinin müjdesini veren Başkan Hasan Can; yüzme kurslarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Her şey yarının Türkiye’sini inşa edecek çocuklarımız için” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, çocukların boş zamanlarını spor faaliyetleriyle değerlendirmelerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, ilçedeki çocukların yüzme öğrenmesini sağlayan Başkan Hasan Can’a öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tören, Başkan Hasan Can ve protokolün öğrencilere madalyalarını vermesinin ardından son buldu.

İlginizi çekebilir

TSYD madalyaları topladı

TSYD madalyaları topladı

selyus