Ana Sayfa YÜZME 5 Temmuz 2017

Ümraniye’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak!

Çocukların sağlıklı büyümeleri ve spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayan Ümraniye Belediyesi, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği ücretsiz yüzme kurslarıyla, bir kez daha çocukların tatil keyfine mutluluk katacak. Belediyenin düzenlediği projeden 10.000’e yakın çocuk yararlanacak.

Okulların kapanması ile birlikte çocuklara bir birinden farklı eğitim ve etkinlikler hazırlayan Ümraniye Belediyesi “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla, kızlarda 6-12 yaş grubu, erkelerde ise 6-14 yaş grubu çocuklar için ücretsiz 15 farklı okulun bahçesine portatif yüzme havuzu kurdu.

Profesyonel yüzme hocaları eşliğinde; her türlü filtrasyon ekipmanlarının yer aldığı ve ph-klorlamanın düzenli olarak yapıldığı modern yüzme havuzlarında haftada iki gün yüzme kursu eğitimi alıyor. Öte yandan yüzme kursu süresince eğitim alacak çocuklara değerler eğitimi dersleri de ücretsiz olarak veriliyor.

Ümraniye Belediye Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu, havuzların ilk eğitim gününde Ulusal Televizyon kanalları A Haber, 24TV, TGRT, TRT Çocuk, Çay TV, DHA, İHA ve AA Ajanslarına canlı olarak röportaj verdi.

Yüzme kurslarına başvuracak olan ailelerin;  Havuzların kurulduğu okullara başvurularını yapmaları gerekiyor.

İSTENEN EVRAKLAR;

2 Adet Fotoğraf, 1 Adet Kimlik Fotokopisi

HAVUZLARIN KURULDUĞU OKULLAR;

Ümraniye Anadolu Lisesi (İstiklâl Mahallesi) Fatih İlkokulu (Çakmak Mahallesi)Selçuk Ecza 50. Yıl Ortaokulu (Yukarı Dudullu Mahallesi)Şehit Askeri Çoban İlkokulu (Cemil Meriç Mahallesi)Nurettin Topçu İlkokulu (Parseller Mahallesi)Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu (Atatürk Mahallesi)Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu (Atakent Mahallesi)Mebruke Salih Koçak Ortaokulu (Site Mahallesi)İnkılâp İlkokulu (Elmalıkent Mahallesi)Şehit Onur Kılıç İlkokulu (Hekimbaşı Mahallesi)Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (İnkılâp Mahallesi)Şehit Sevgi Yeşilyurt İlkokulu (Topağacı Mahallesi)İstanbul Teknik Odası İlkokulu (Adem Yavuz Mahallesi)Atatürk Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi (Necip Fazıl Mahallesi)Toki Esenkent Ortaokulu (Esenkent Mahallesi)

selyus