Ana Sayfa YAŞAM 12 Kasım 2017

15 Temmuz Derneği, Acıbadem Türk Telekom gazileriyle buluştu

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da yurdumuz eşi görülmemiş bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Hain darbe girişiminde vatan savunmasında 250 vatandaşımız şehit, 2 binden fazla vatandaşımız ise gazi oldu. O gece darbeci hainlerin hedeflerinden birisi de Acıbadem Türk Telekom’du. Bu bölgede yaşanan işgal girişiminde 6 şehit verirken, 44 kişi gazilik mertebesine yükseldi.

Gazi buluşmaları gerçekleştiren 15 Temmuz Derneği “Diğer FETÖ davalarının takipçisi olduğumuz gibi Acıbadem Türk Telekom Davası’nı da yakından takip ediyoruz. Şehit yakınları ve gazilerimizin vicdanlarını rahatlatacak kararların en kısa zamanda çıkması için hukuk masamızla birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmaların bir parçası olarak darbe davalarında gazilerimizle her hafta buluşuyoruz.”

FETÖ DAVALARI HAKKINDA GAZİLER BİLGİLENDİRİLDİ 

Bu kapsamda 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik’in katılımıyla Hidiv Kasrı’nda Acıbadem Türk Telekom’daki gazilerimizle biraraya geldik. Kahvaltı programının ardından Hukukçular Derneği avukatlarından Mahmut Çelik ve 15 Temmuz Derneği avukatlarından Halil İbrahim Yılmaz gazilerimize devam eden FETÖ davaları hakkında bilgi verdi. Av. Mahmut Çelik sanıkların savunma argümanları ve Acıbadem Türk Telekom Davası’nın geldiği aşama itibariyle yapılacak esasa ilişkin işlemleri anlattı. Av. Halil İbrahim Yılmaz ise darbe girişimi öncesinde yapılan hazırlıklar ile 15 Temmuz 2016 gecesi davaya konu olay yerinde fiilen yaşananlar, davanın esasına etkisi ve 22 Ekim 2017 tarihinde yapılan olay yeri keşfi izahatını değerlendirdi.

GAZİLİK HAKLARI ANLATILDI 

Ail eve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Oğuzhan Alpaslan, Uzman Yardımcısı Fatmanur Gürbüz Keleş ve İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar aynı programda gazilerimizi hakları konusunda bilgilendirdi. Gazilik hakları konusunda sunum yapan Oğuzhan Alpaslan, gazilerin sosyal hayata kazandırılmasının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın temel görevlerinden biri olduğunu belirtti. İstihdam hakları konusunda sunum yapan Fatmanur Gürbüz Keleş, gazilerimizin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. İstihdam konusunda bilgilendirme yapan Murat Özdamar ise 15 Temmuz’un sosyal etkilerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyleyerek gazilere verilmiş hakların geri alınmasının söz konusu olmadığını belirtti.

İSLAMDA GAZİLİK MERTEBESİ 

Öğle yemeğinin ardından gazilerimizle buluşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, dinimizde gazilik mertebesini ayet ve hadisler çerçevesinde anlattı. Program Kur’an tilaveti ve dua ile kapandı.

15 Temmuz Derneği’nden yapılan açıklamaya göre Her hafta yapılması planlanan “Gaziler Buluşması” ile bundan sonra da 15 Temmuz gazilerimize hem FETÖ darbe davalarını hem de gazilik haklarını anlatmaya devam edeceğiz.

selyus