Ana Sayfa YAŞAM 28 Aralık 2017

15 Temmuz Derneği, Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu

15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği, Cumhuriyet Gazetesi’nin “AKP yanlısı milislere KHK kalkanı” başlıklı haberi nedeniyle gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği, “AKP yanlısı milislere KHK kalkanı” başlıklı haberin yayınlandığı Cumhuriyet Gazetesi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dernek adına savcılığa suç duyurusu dilekçesinin sunulmasının ardından, Dernek Başkanı Tarık Solak ve üyeleri, İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı.

Dernek Başkanı Solak, 24 Aralık 2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesi ile 27 Aralık 2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesi resmi internet sitesinde yer alan “AKP yanlısı milislere KHK kalkanı” başlıklı habere değinerek, “15 Temmuz gecesinde canlarını feda etmekten kaçınmayan bu vatanın evlatlarına alçakça ve haince manşetler atarak ‘AKP milisleri’ terimlerinin kullanılması, şehit ve gazilerimizin terörist bir yapı olarak gösterilmesi, bizleri oldukça rencide etmiştir” diye konuştu.

“15 Temmuz’un ruhunu ve o gece yaşanan olayları anlamaktan uzak, 15 Temmuz’un asil kahramanlarını rencide etmeye ve küçük düşürmeye yönelik yazılı ve görsel medyada yapılan tüm haberleri şiddetler kınıyoruz” diyen Solak, “Bu tür haberleri yapan tüzel ve gerçek kişi veya kişilerden, davacı ve şikayetçi olacağımızı alenen beyan ediyoruz” ifadesini kullandı.

CHP Muğla milletvekili Ömer Süha’nın “AKP’nin sokak itleri” sözüne de tepki gösteren başkan Solak, “Bizlere sokak itleri diye hitap etmelerini kendilerinin insanlığına yakıştırmadığımızı bir kez daha beyan ediyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir

Ataşehir’de Ramazan bereketi

Ataşehir’de Ramazan bereketi

selyus