Ana Sayfa YAŞAM 19 Temmuz 2014

5 ülkede iftar sofrası

1994 yılında Türkiye’de ilk kez iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlıların şefkat ve merhamet elini sadece ilçenin 33 mahalle

Üsküdar Belediyesi 5 ülkede iftar sofrası kurdu

1994 yılında Türkiye’de ilk kez iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlıların şefkat ve merhamet elini sadece ilçenin 33 mahallesinde günlük 30 bin kişiye ulaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda 5 ayrı ülkede onbinlerce insanın da iftar sevincini yaşamasına imkân sağlıyor.

Türkiye’nin ilk Ramazan Çadırı’nı 1994 yılında kuran Üsküdar Belediyesi, yurt dışında ise 2006 yılında Kırım’ın başkenti Ak Mescit’te kurmuştu. Üsküdar Belediyesi bu sene ise 5 ülkede kurduğu iftar çadırında her gün onbinlerce kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
Yurt dışında ilk defa 2006 yılında Kırım’ın başkenti Ak Mescit’te iftar çadırı kuran Üsküdar Belediyesi, bölgede yaşayan Tatarlar’ın yoğun ilgisi üzerine her yıl bu organizasyonu düzenli olarak gerçekleştirme kararı almıştı.
5 ülkede onbinlerce kişiye iftar
Üsküdar Belediyesi, Kudüs ve Kırım’ın yanı sıra Bosna Hersek Zenica’da Dostluk Köprüsü Derneği’yle işbirliği yaparak 3 bin kişiye, Arnavutluk’ta İşkodra İmam Hatip Lisesi bahçesinde 5 bin kişiye iftar yemeği veriyor. Etiyopya’da ise IBS derneğiyle işbirliği yaparak EJAANI Kur’an Kursunda 22.500 kişiye iftar sofrası kurmak suretiyle bu ülkelerle olan kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine önemli bir katkıda bulunuyor.
“Üsküdarlıların şefkat eli 5 ülkeye ulaşıyor”
İftar organizasyonlarındaki başarıları nedeniyle farklı ülkelerden sürekli taleplerin olduğunu ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; “Bu çağrılara artık kayıtsız kalamazdık, zira Sayın Başbakanımız liderliğinde ülkemiz tüm dünya mazlumlarının umudu haline geldi. Bu iftar sofralarının Türkiye’yi bu coğrafyalarda yeniden var kılmanın önemli vesilelerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple bu yıl ilgi alanımızı genişletme ve Üsküdarlıların şefkat ve merhamet elini 5 ülkeye ulaştırma kararı aldık. Hamdolsun organizasyonlarımız sorunsuz olarak devam ediyor, her gün farklı ülkelerden binlerce el iftar vaktinde ülkemize, milletimize ve Başbakanımıza hayır duada bulunmak üzere semaya yöneliyor” dedi.

Etiketler:
selyus