Ana Sayfa YAŞAM 26 Ekim 2017

AK Kadınlar, Arakan’a İstanbul Mahallesi’ni kurmaya kararlı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Arakanlı Müslümanlara yardım toplamak için Eminönü Yeni Camii önünde kurulan yardım çadırını ziyaret etti. Toplanan yardımlarla Arakan’a Türk Kızılayı aracılığıyla “AK Kadınlar İstanbul Mahallesi” kurulacak.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Arakanlı Müslümanlara yardım toplamak için Kızılay işbirliğiyle kermes düzenledi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün öncülüğünde Eminönü Yeni Camii önünde düzenlenen kermese Başbakan Binali Yıldırım’ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydiner, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Kızılay İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu, İstanbul İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda kadın teşkilatları katıldı.

Başkan Döğücü “AK Kadın İstanbul Mahallesi” yardım kermesi için bir basın açıklaması yaptı.  Arakan Müslümanlarına yapılan zulümden bahseden Başkan Döğücü, “AK Kadın İstanbul Mahallesi”nı kurmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ise konuşmasında: “Bizler Kızılay olarak aracıyız. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları’mızın emanetini Arakan’a ulaştırıp karavan evler yapmalarına yarımcı olacağız.” diye konuştu.

Kermesi ziyaret eden Bakan Kaya, kermese katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın kızı Büşra Yıldırım’la birlikte alışveriş yaptı. Kadınların kendi elleriyle yaptıkları yemeklerden de tadan Bakan Kaya ve beraberindekiler kermesin geliri ile Arakanlı Müslümanlara ev yapılacak olmasından dolayı bol bol alışveriş yaptılar.

İstanbullu kadınların, hazırladıkları ürünleri satarak Arakan Müslümanlarının dramını hafifleteceğini belirten Bakan Kaya, “Bu iyilik hareketine destek veren tüm İstanbullu kadınlarımız başta olmak üzere Kızılay’ımıza teşekkür ederim. İnsanlık dramına sessiz kalmayan bir Türkiye var. Dünya mazlumlarına sahip çıkan bir Türkiye var. Daha önce orada dram yaşandığında Türkiye oradaydı. Bugün yine bu katliamlara sessiz kalmayan bir Cumhurbaşkanı var. Kızılay Myanmar’da sahada faaliyet gösteren tek kuruluştur.” dedi.

Arakanlı Müslümanlar için kurulacak “Konteyner kent” için bir araya geldiklerini belirten Bakan Kaya, “Kızılayımız oradaki mazlumlar için 25 metre karelik konteyner kent yapacak. AK Parti İstanbul Kadın kolları ailesi de bu kurulacak konteyner kente destek için kermes düzenledi. Emeği geçen her kadınımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Rabbim bu iyilik hareketine destek verenlerden razı olsun.” diye konuştu.

selyus