Ana Sayfa YAŞAM 25 Kasım 2014

AK Partili kadınlar “Şiddet Acizliktir!”

AK Parti İstanbul Kadın Kolları’nın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, Üsküdar Marmaray İstasyonu önünde “Şiddet A

AK Partili kadınlar “Şiddet Acizliktir!” dedi

AK Parti İstanbul Kadın Kolları’nın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, Üsküdar Marmaray İstasyonu önünde “Şiddet Acizliktir!” sloganıyla şemsiyeli yürüyüşe ilçelerden gelen yüzlerce kadın katıldı.

Yüzlerce AK Partili kadın üyelerle birlikte Üsküdar Marmaray’ın önünden evlendirme dairesine kadar yürüyen ve burada basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, kadına yönelik şiddetin dünyada da Türkiye’de de aynı olduğunu, rakamlara bakıldığında kadına şiddette artış meydana geldiğini söyledi.

Şiddetin acizlik olduğunu vurgulayan Zengin, sadece kadınların şiddete maruz kalmadığını belirterek, “Türkiye’de çocuklar da şiddete maruz kalabiliyor. Çocuklar bazen babaları tarafından, yakın arkadaşları tarafından, ağabeyleri tarafından, bazen de maalesef anneleri, en sevdikleri tarafından şiddete maruz kalabiliyorlar. Aynı şekilde kadınlar da kendilerini en çok sevmesi gerekenler tarafından, başta eşleri, babaları, evlatları, amcaları tarafından kadınlar şiddete maruz kalabiliyorlar” dedi.

ZENGİN, “BİR MİLYON ÜYEMİZ VAR”

Çok güçlü olduklarını ifade eden Başkan Zengin, “Biz kadınlar açısından İstanbul’daki en örgütlü siyasi partilerden bir tanesiyiz. Bir milyon üyemiz var, burada 2 bin kadınla beraber toplandık. Her yıl yaptığımız gibi bugün de farkındalık, bilinçlendirme çalışması yapmaya çalışıyoruz. Bu sadece bir görünürlük, bunun bir de arka tarafı var. Bir yıl boyunca aslında teşkilatlarımızla her zaman düzenli aralıklarla hukuken eğitimler yapıyoruz. Kendimizi nasıl koruyabiliriz, elimizle kalkanla gezemeyeceğimize göre biz hukukun korunmasına ihtiyacımız var. Hukuk bizi nasıl korur onu anlatmaya çalışıyoruz, ayrıca şiddetin tanımını anlatıyoruz.

KADINLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 70’İ ŞİDDET GÖRÜYOR

’Kadına şiddet görüyor musunuz?” sorusuna cevaplar yüzde 20 civarında. Bazı özel nitelikli sorular sorduğumuzda kadınların yaklaşık yüzde 70’nin hayatının bir döneminde şiddet gördüğünü tespit ediyoruz, gerçekten büyük bir rakam. İşte bu sebeple biz şiddet nedir? Dünyada ve Türkiye’de siz de biliyorsunuz kadınlar ekonomik, ruhen, fiziken ve cinsel açıdan gibi 4 farklı yönde şiddete maruz kalıyor. Hepsi aynı oranda. Biri, diğerini besleyen şeyler. Tüm şiddetin kalkması için buradayız, konuşarak problemleri çözmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Şiddetten bu acizlikten hiç kimseye, hayatımıza da, topluma da, dünyaya da bir fayda yok.”

Etkinliğe katılarak Kadınlara destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de toplum olarak kadına şiddeti kınamak için bu tür organizasyonların yapıldığını, aslında bunun da acizlik olduğunu ifade etti.

KADINLAR ERKEKLERE ALLAH’IN BİR EMANETİDİR

Türkmen, “Gerçekten sözü olmayan, yapacakları olmayanların başvurduğudur şiddet. Biz asil bir kültürden, inançtan gelen insanlarız, ne yazık ki ülke olarak kadına yönelik şiddette sicilimiz çok iyi değil. Bunlar üzücü şeyler. Düşünmemiz gerekir, biz bir kadın evladıyız sonuçta Allah’ın bir emanetidir kadınlar” diye konuştu. AA

Etiketler:
selyus