Ana Sayfa YAŞAM 2 Haziran 2018

Alemdağ Caddesinde Sahur bereketi

Ümraniye Belediyesi’nin Ramazan’ın bereketini yaşamak için mahyalarla süslemiş olduğu Alemdağ Caddesi’nde kurduğu sahur sofrasına binlerce vatandaş katıldı. 

Ümraniye Belediyesi, kurduğu sahur sofrasında Ramazan’ın bereketini binlerce vatandaşla paylaştı. Geleneksel hale gelen mahalle iftarları ilçe sakinlerinin kaynaşmasına ve dayanışmasına vesile olan Ümraniye Belediyesi, bu kez de yayalaştırma projesi kapsamında trafiğe kapatılan ve yeni aydınlatma sistemi ile Ramazan ayına özel mahyaları olan Alemdağ Caddesi’nde sahur sofrası kurdu. Sahur vaktinin manevi güzelliğini kalabalık bir sofra etrafında yaşamak isteyen aileler, komşularını ve çocuklarını alarak aynı sofrada binlerce insan bir araya geldi.

Sahur programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Osman Boyraz, AK Parti Milletvekili Adayı Sabri Balaman, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Sahur programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Başkan Hasan Can sahur programı alanında TV Kanalları TGRT Haber, ATV, Akit TV, Show TV, Çay TV, Rumeli TV, Beyaz TV, A Haber, TV Net, İHA ve DHA ajansları olmak üzere birçok basın mensubuna röportaj vererek canlı yayın bağlantılarına katıldı.

“TÜRKİYE’DE YAŞIYORUZ, GÜÇLENEN BİR TÜRKİYE’DE YAŞIYORUZ VE TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRAN BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ”

Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can binlerce kişinin burada bir araya gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek “Görüyorsunuz değil mi? Bu insanlar severse gelir. Bu insanların evlerinde bu sofralarda bulunan yemeklerden daha güzeli var belki de ama burayı tercih ediyorlarsa bu birliği bu kardeşliği tercih ediyorlarsa, buna şükür etmek lazım, buna teşekkür etmek lazım. Biz de bunu oluşturmaya çalışıyoruz, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini pekiştirmeye çalışıyoruz. İftar sofralarımız, her gün 8-10 ayrı noktada ayrıca 6-7 noktada iftariye dağıtıyoruz. Binlerce bazen on binlerce insana iftar veriyoruz. İftar sofralarından sonra şimdi de sahur sofralarında binlerce insan Ümraniye’nin merkezinde sahur programında buluştu. Güzel bir soframız var, Allah eksikliğini vermesin. Allah olmayanlara da versin. Ülkemizin kıymetini bilelim, memleketimizin kıymetini bilelim, büyüyen bir Türkiye’de yaşıyoruz, güçlenen bir Türkiye’de yaşıyoruz ve Türkiye’yi şaha kaldıran bir dönemde yaşıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞANLAR BİR ÇOK DENEMELERİ YAPTILAR MUVAFFAK OLAMADILAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 16 yıllık iktidarlarımız süresince Bu ülkeye hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle bu kutlu yolculuğu bize yaşatan Rabbimize hamd ediyorum. İnanıyorum ki 16 yıllık iktidarlarımız süresi içirişinde ülkemizde her türlü hizmete layik olan milletimizle bu güzel hizmetleri buluşturmaya gayret ettik. 16 yıllık iktidarlarımız boyunca yaptığımız bu güzellikleri kıskananlar, gelişmekte ve kalkınmakta olan Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlar bir çok denemeleri yaptılar muvaffak olamadılar” şeklinde konuştu.

Ataş, Milletimiz bu seçimle yine yeniden tarih yazacak. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. 24 Haziran seçimlerine kadar herkese mesajımızı doğru ulaştırmak zorundayız.”

 

selyus