Ana Sayfa YAŞAM 26 Eylül 2016

Ataşehir’de yetim hakkı mı yeniyor?

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır hakkında yapılan çok çarpıcı yolsuzluk iddialarından Ataşehir Kaymakamlığı’nın haberi var mı?

Ataşehir’de neler oluyor? Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır hakkında çok çarpıcı yolsuzluk iddiaları… Hüseyin Bayır hakkında bulunulan dolandırıcılık iddialardan Ataşehir Kaymakamlığı’nın haberi var mı? Varsa herhangi bir soruşturma başlattı mı? 

Bu vahim iddialara hakim olan Sonsayfa.com, konunun peşine düşerek olayın doğru olup olmadığını araştırdı. Öncelikle yetim ailelerine ulaşarak olayı bir de onlardan dinledi. Ancak ailelerin anlattıkları ile kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan arasında ciddi manada fark bulunduğu ve gazeteci Ufuk Bulut’u yolsuzlukla suçlayan şahısların yetimler üzerinden ciddi oranda yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

Olayın baş şüphelisinin ise Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır olduğu iddia ediliyor. İddialara göre Bayır yetimlere ve yoksul ailelere verilmek üzere toplanan bağışların yalnızca küçük bir kısmını dağıttı. Geriye kalan bağışların nereye gittiği ise bilinmiyor. Olay ise Ramazan etkinliğinde görevlendirilen gazeteci Ufuk Bulut’un üzerine yıkılmaya çalışıldı. Ancak ailelerin yaptığı açıklamada durumun başka boyutlarda olduğu görülmektedir.

YETİM AİLELERİNDEN SONSAYFA.COM’A AÇIKLAMA

“BAĞIŞLANAN ETLERİ BİZE PARAYLA SATTILAR”

Bir yetim ailesinin anlattıkları kan donduracak cinsten. Kurban Bayramı’nda hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan etlerin kendilerine parayla satıldığını ifade eden mağdur vatandaşlar kandırıldıklarını sonradan öğrendiklerini iddia ediyorlar.

“BANKADAN ÇEKİLEN PARANIN BİZE BİNDE 1’İ VERİLDİ”

Üsküdar’da bir bankadan yüklü bir miktarda para çekiliyor yetimlere yardımda bulunulmak için ancak bu paranın binde 1’i yetimler arasında paylaştırıldığı ve geriye kalan paraların nereye harcandığının ise bilinmediği iddia ediliyor.

“İŞ ADAMLARININ VERDİĞİ PARALAR NEREYE GİTTİ ?”

İşadamları tarafından Üsküdar’da düzenlenen bir yemeğe yetim ve yoksul çocuklarla aileleri de davet ediliyor. İşadamları çocukların bazılarına para veriyor ve Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır’a da geri kalan çocuk ve ailelere para vermesi için tomar tomar para veriyor. Bayır bu paraları hiçbir zaman ihtiyaç sahibi yoksul aile çocuklarına ve yetimlere vermediği iddia ediliyor. Olayı bire bir yaşayan bir bayan Sonsayfa.com Yayın Sahibi Baki Özışık’a olayın aydınlatılmasını ve bunun hesabının sorulmasını istediklerini söyledi.

Yetim çocuklarına Hüseyin Bayır’ın içinde olmadığı bir etkinlikte işadamları tarafından kıyafetler alınıyor. Bunu öğrenen Bayır kendisine yardım yapılan aileleri toplayarak onlara bu kıyafetlerle ilgili makbuz yazıp imzalatıyor fazla fazla. İş adamlarının yapmış olduğu yardımları dernek tarafından yapılmış gibi göstererek nereye gittiği belli olmayan paraları bu şekilde örtbas ettiği iddia edildi.

“YETİMLERE HEDİYE EDİLEN ARSA NEREDE ?”

Yine işadamları tarafından yetimler için değerlendirilmesi istenen bir arsa veriliyor ancak bu arsa kayıplara karışmış durumda. Bu arsanın nasıl değerlendirildiği ve kimlere verildiği ise bilinmiyor.

SONSAYFA.COM’UN SAHİBİ ÖZIŞIK’TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sonsayfa.com’un sahibi Baki Özışık, “Gazeteci kardeşimiz Ufuk Bulut’un böyle haksız bir ithamda bulunması hepimizi derinden sarstı. Ancak biz diğer yerel medya mensupları gibi olayı araştırmadan insanlara çamur atmadık. Olayda isimleri geçen kişilerle tek tek görüşerek olayın iç yüzünü öğrenmeye çalıştık. Yetim ailelerine de söz hakkı tanıdık. Gerçek habercilik bunu gerektirir ve biz mesleğimizin gereklerini yapmaya devam edeceğiz. Bütün gazeteci arkadaşlarımızı da mesleklerinin gereğini yapmaya davet ediyoruz. Bu şekilde sadece kendilerine değil bizim gibi mesleğini hakkıyla icra etmeye çalışan insanları ve Ataşehirlileri de karalamaya çalıştıklarının ne yazık ki farkında değiller. Umarım bir an önce içimizdeki bu insanları temizleyip kamuoyunu doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirebiliriz.”

İşte ailelerin Bayır hakkındaki o iddiaları:

https://www.youtube.com/watch?v=jUHYYjTrN7k

 

selyus