Ana Sayfa YAŞAM 29 Ağustos 2017

Bağcılar Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşların evini temizliyor

Bağcılar Belediyesi Kurban Bayramı öncesi bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli 300 kişinin evi köşe bucak temizledi. Evi temizlenenlerden yüzde 82 engelli raporlu kanser hastası 68 yaşındaki Sevgil Okumuş, “Bağcılar Belediyesine teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bayram öncesinde evim pırıl pırıl oldu. Temizliğe gelen görevlilerle aile gibi olduk. Sağolsunlar kendi evleri gibi silip süpürüyorlar” dedi.

Bağcılar’da 2011 yılında hizmete sunulan Yaşama Destek Projesi kapsamında engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç 300 kişinin evi her ay düzenli olarak temizleniyor. Bağcılar Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürlüğüne bağlı temizlik ekibi, hazırladıkları takvime göre sırası gelen kişinin evinde köşe bucak temizlik yapıyor. Mutfak ve banyoda da detaylı bir temizlik yapan görevliler perdeleri de yıkayıp ütülüyor.

“BAYRAMA PIRIL PIRIL GİRECEĞİM”

Temizlik ekibi, Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma programına girdi. Bakıma muhtaç kişilerin tamamının bayrama hijyenik bir ortamda girmesi için temizlik sırası bayram sonrasına kalanlar da öne alındı. Bu uygulama sayesinde bayrama sayılı günler kala temizlenmemiş ev kalmadı.

Evi temizlenen 68 yaşındaki Sevgil Okumuş, yüzde 82 engelli raporu bulunan kemik ve göğüs kanseri hastası. Yenigün Mahallesi’nde oturan Okumuş, bayrama temiz bir evde girmenin mutluluğunu yaşıyor. Okumuş, “Hastalığım nedeniyle ne işlerimi yapabiliyorum ne de evimi temizleyebiliyorum. Belediyemizden Allah razı olsun beni bu dertten kurtardı. Temizlik görevlileri her ay evimi baştan aşağıya temizliyorlar. Bu bayram öncesi de yine evimi temizlediler. Bağcılar Belediyesine teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bayrama da pırıl pırıl gireceğim” diye konuştu.

“EVİMİ KENDİ EVLERİ GİBİ TEMİZLİYORLAR”

Temizlik görevlileriyle arkadaş olduklarını söyleyen Okumuş, “Temizliğe gelenlerle aile gibi olduk. Sağolsunlar evimi kendi evleri gibi temizliyorlar. Temizlikten sonra beraber sohbet edip çay içiyoruz. Bana arkadaşlık da ediyorlar” şeklinde konuştu.

Her zaman yardıma muhtaçların yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bakıma muhtaç hemşehrilerimizin ev temizliğini düzenli olarak yapıyoruz. Ekiplerimiz Kurban Bayramı öncesinde de yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlarımızın evlerini baştan aşağı temizleyerek bayrama hazır hale getirdiler. Onları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor” dedi.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

İstanbul’un en büyük kurbanlık danası

İstanbul’un en büyük kurbanlık danası

selyus