Ana Sayfa YAŞAM 9 Nisan 2018

Başkan Can, Sivaslılarla bir araya geldi

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sivas-Gölova Karayakup Köyü Derneğinin Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla Çardak Restoran’da düzenlenen birlik ve beraberlik gecesine katılarak Sivaslı hemşehriler ile bir araya geldi.

Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, Sivas-Gölova Karayakup Köyü Dernek Başkanı Birol Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, Sivas Dernekleri Onursal Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, Sivas Vadi Federasyonu Başkanı Yücel Aydın,  Sivas Vadi Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Can, muhtarlar, meclis üyeleri, dernek başkanları ve Sivaslılar katıldı.

Sivas Gölova Karayakup Köyü Dernek Başkanı Birol Alkan açılış konuşması yaparak, “Bize bu mekanı tahsis eden Belediye Başkanımıza; derneğimize verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

“ÜMRANİYE’MİZ SON 15 YILDA YAŞANILABİLİR BİR İLÇE HALİNE GELDİ”

Ardından AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, selamlama konuşması yaparak, “Değerli dostlar; geceniz mübarek olsun. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu gece gecen hafta yapılacaktı fakat kongremizden dolayı arkadaşlarımızdan rica ettik bizi kırmayıp  bugüne aldılar. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye’ye geldi ve Ümraniye’mizi gururlandıran cümleler söyledi. Değerli dostlar Ümraniye’miz son 15 yılda yaşanılabilir bir ilçe haline geldi. Yaklaşık sekiz ay önce göreve geldim ve sizlerin hep desteğini gördüm. Bizlere her zaman destek verdiniz. Geceniz hayırlı olsun. İnşallah nice böyle güzel gecelerde buluşmak ümidiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“SİVAS’I UNUTMAYACAĞIZ AMA ÜMRANİYE’Yİ DE UNUTMAYARAK GÖNÜLDEN BAĞLI OLACAĞIZ”

Birlik beraberlik gecesinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Her zaman söylerim; Hemşehri dernekleri, belediye başkanlarının sağ koludur diye. Belki en önemli sivil toplum kuruluşları hemşehri dernekleridir. Memleketlerinden kopup, Ankara, İstanbul gibi büyük vilayetlere gelerek, hemşehrilerini bir araya getiren en önemlisi de yeni yetişen kuşaklara geleneğini, göreneğini unutturmayan derneklerimizi başımızın üstünde tutuyoruz. Ümraniye’mizde ciddi manada hemşehri derneklerimiz var. Bu konuda dernekçilikte en önemli vilayetlerimizden biri de Sivas’tır. Dolayısıyla Sivas’ın bütün ilçelerinin hatta bütün köylerinin dernekleri vardır. Tüm dernek kuruluşlarının olduğu gibi Sivas-Gölova Karayakup Köyü Derneğinin de icra ettiği hizmet göğsümüzü kabartıyor. Sivas’ı unutmayacağız ama Ümraniye’yi de unutmayarak gönülden bağlı olacağız” dedi.

“FAKAT DIŞ GÜÇLERE RAĞMEN ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNDE EN UFAK BİR ÇATLAK YOKTUR”

Başkan Hasan Can konuşmasına derneklerin öneminden bahsederek devam etti. Daha sonra Türkiye’de yaşanan gelişmeler ile ilgili konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “Değerli kardeşlerim, Türkiye önemli bir sırat köprüsünden geçiyor. Türkiye; kalkınmayı, gelişmeyi yükselmeyi ve dünyada marka olmayı ilk defa bu dönemde gerçekleştirdi. Allah kuluna nimet verir. Nimete de şükretmeyi bilmek lazım.

28 Şubat’ı hepimiz hatırlıyoruz. O yıllarda, Özellikle İmam Hatipte okuyan kızlarımız büyük bir haksızlığa maruz kaldı. Çok şükür bunları geride bıraktık ve bu ülkeye de 80 yılda yapılanların 5 katı 15 yılda AK Parti hükümetleri zamanında yapıldı” diye konuştu.

“DÜN YAPAMADIĞIMIZ NE VARSA BUGÜN YAPIYORUZ”

Türkiye’nin geçmiş dönemdeki savaş süreçleri hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Bugün Güneydoğumuz’da savaş var. Fakat dış güçlere rağmen ülkemizin ekonomisinde en ufak bir çatlak yoktur. Bunun nedeni ise direksiyonda adam gibi adam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasıdır ve direksiyondaki şoför bu ülkeyi selametle, güvenle huzurla yönetiyor. Dün yapamadığımız ne varsa bugün yapıyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak Afrin bölgesinde şehit olan askerlere rahmet yaralı askerlere şifalar dileyerek konuşmasını sonlandı.

“ÜMRANİYE’NİN KADERİNİ HASAN CAN VE EKİBİ DEĞİŞTİRDİ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise “Hepinizi hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle Belediye Başkanım Hasan Can Bey’e ilçedeki hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ümraniye’nin geçmişte nasıl olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. İşte Ümraniye’nin kaderini Hasan Can ve ekibi değiştirdi” dedi.

Milletvekili Boyraz, Afrin bölgesinde şehitle olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Protokol konuşmalarının ardından Sivas Gölova Karayakup Köyü Derneği, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’a ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’na birer plaket takdim etti.

selyus