Ana Sayfa YAŞAM 16 Eylül 2017

Başkan Erdem, “7 Bölge 1 Film” setinde

Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz direnişinin anlatıldığı “7 Bölge 1 Film” çekimleri Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yapıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem Kahramankazan’daki film setini ziyaret ederek Yönetmen Atalay Taşdiken ile sanatçı Yavuz Bingöl’den çekimler hakkında bilgi aldı ve oyuncularla bir süre sohbet etti.

Proje için çekilecek “15 Temmuz” temalı kısa filmlerin ikincisi Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleştirildi. Projenin Ankara ayağının başrolünü ses sanatçısı Yavuz Bingöl üstlendi.

Filmin Kahramankazan bölümünde FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde savaş uçaklarının Akıncı Üssü’nden kalkmasını engellemek için buğday tarlalarını yakan köylüler konu edildi. Senaryo gereği annelerinden kalan tarlayı paylaşamayan ve mahkemelik olan iki kardeşin 15 Temmuzda söz konusu vatan olunca birbirinden habersiz giderek uçakların görüş alanını azaltmak için tarlayı birlikte yakmaları anlatılıyor.

Yönetmen Atalay Taşdiken’in de süpervizor olarak davet edildiği çekimler 3 günde tamamlandı.

Çekimlerin sonunda bir açıklama yapan Başkan Erdem, “15 Temmuz kabus dolu bir geceydi. Başta Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve vatandaşlarımızın birlik beraberliği ile karanlık geceyi aydınlığa çevirmiştik. Büyük bir destan yazdık millet olarak. Milli duygularımız yeşerdi, bir diriliş destanıydı o gece. 140 gencimiz 7 bölgede 7 ünlü yönetmen, 7 ünlü oyuncuyla 15 Temmuz’u sinema perdesine aktaracak. 110 dakikalık bir film olacak. 7 kısa film birleştirilecek. Ve sinema perdesine aktarılarak 15 Temmuz başta gençlerimizin hafızalarına kazınmış olacak.” dedi.

selyus