Ana Sayfa YAŞAM 10 Ocak 2018

Başkan Erdem, gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik etti

Başkan İsmail Erdem, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.  Başkan, mesajında, gazetecilerin halk adına çok önemli görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1961’de gazetecilerin durumlarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Bayramının, günümüzde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak şunları kaydetti: “Günümüzde, hızla değişen teknoloji ve medya imkanları yeni ve pek çok enstrümanı aynı anda kullanma becerisine sahip yeni bir gazeteci tanımını yaparken İnternet ve  TV gazeteciliği gibi farklı yeteneklerin birlikte kullanılmasını da gerekli kılıyor. Bütün bu değişime rağmen gazetecilik mesleğinin asla değişmeyen meslek ilkeleri ve değerleri, gazetecilik mesleğinin geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en saygın uzmanlık alanı olarak tanımlanacağını göstermektedir. Gazeteciler ve gazetecilikte rol oynayan kitle iletişim araçları, kişilerin dikkatini çekme ve kamuoyu oluşturma bakımından büyük görevler yüklenmişlerdir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Basın mensubunun halk adına gören, gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakârlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

selyus