Ana Sayfa YAŞAM 26 Nisan 2017

Başkan Erdem, “Hz. Muhammed’in öğretisinde kin, nefret ve öfkeye yer yoktur”

Kutlu Doğum programında bir konuşma yapan Başkan Erdem, “Hz. Muhammed’in öğretisinde sevgi ve kardeşliğin olduğunu söyleyerek; “Biz inanan müminlerin en güzel örneği Hz. Peygamberdir. O’nun güzel ahlakını anlamak ve anlatmak için haftalar yetmez. Hz. Muhammed’in öğretisinde kin, nefret ve öfkeye yer yoktur.”

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi evleri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına Başkan İsmail Erdem de katıldığı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in dünyaya teşrifinin 1446. yıl dönümünde Sancaktepe Belediyesi Bilgievleri öğrencileri tarafından hazırlanan program, 25 Nisan Pazartesi günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin manevi havasını birlik ve beraberlik olgusuyla yaşatmaya çalışılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra program, sinevizyon gösterimi, bilgievleri öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler, ilahiler ve çocuk kulübü öğrencilerimizin sema gösterileri ile devam etti. Peygamber efendimizin öğütlerini ve tüm insanlığa vasiyet niteliği taşıyan “Veda Hutbesi’’ bilgi evleri öğrencileri tarafından seslendirildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Hz. Muhammed’in öğretisinde sevgi ve kardeşliğin olduğunu söyleyerek; “Biz inanan müminlerin en güzel örneği Hz. Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem’dir. O’nun güzel ahlakını anlamak ve anlatmak için haftalar yetmez. Hz. Muhammed’in öğretisinde kin, nefret ve öfkeye yer yoktur. Aksine merhamet, sevgi, hoşgörü, dostluk ve barış vardır. Her yıl tüm ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla birlikte düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleriyle peygamberimizi daha iyi anlama ve tanımaya çalışıyoruz. Bu programın düzenlenmesinde büyük gayret gösteren mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

selyus