Ana Sayfa YAŞAM 12 Temmuz 2017

Başkan Erdem, Sancaktepelileri 15 Temmuz nöbetine çağırıyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe’de çeşitli etkinliklere sahne olacak. Sancaktepe Milli İrade ve Demokrasi Meydanı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapacak. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada tüm Sancaktepe halkını ilk günkü aynı ruh ve heyecanla Büyük Türkiye aşkıyla 15 Temmuz Cumartesi günü Milli İrade ve Demokrasi Meydanı’na davet etti.​

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yılında yaptığı açıklamada, hain darbe girişiminin, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacağını belirterek “15 Temmuz gecesi ülkemizin maruz kaldığı hain darbe teşebbüsü, hiç tereddütsüz, açık ve seçik olarak vatana ihanettir. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu alçakça girişim, aziz milletimiz ve milli kurumlarımız sayesinde bertaraf edilmiş, milletimiz milli iradeye ve demokrasiye bir kez daha sahip çıkmıştır. Açılışını Gazi Mustafa Kemal’in yaptığı Milli Mücadele döneminde dahi hasar almamış milletin meclisini bombalayacak kadar gözü dönmüş bu hain kalkışmayı hezimete uğratan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımız ve aziz milletimizi canı gönülden kutluyorum.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliği dinamitlemeye çalışan cunta heveslilerinin saldırıları karşısında dik bir duruş sergileyen kahraman emniyet görevlileri ve TSK’nın vatansever mensuplarına şükranlarını sunan Başkan Erdem; “Darbecilerin tanklarına, tüfeklerine, silahlarına göğsünü siper eden, kahramanca direnen milletimiz, İstiklal Harbimizden sonra, tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir destan daha yazmıştır. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Ülkemizin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, ülkesine ve milletine yürekten sevdalı milletimiz, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiştir.” diye konuştu.

“DEVLETİMİZDEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Erdem, “Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini asla kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Demokrasi varsa ülkemiz var, devletimiz var, milletimiz var, biz varız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak el ele, gönül gönüle, omuz omuza verelim.”

“15 TEMMUZ AKŞAMI TÜM SANCAKTEPE’Lİ KOMŞULARIMIZI MİLLİ İRADE, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MEYDANINA BEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz 15 Temmuz gecesinden başlayarak nöbetin son gününe kadar meydanları terk etmeyen tüm Sancaktepe halkına teşekkürlerini sunan Başkan Erdem, “İlk geceki gibi hiç ama hiç yorulmadan, hiç usanmadan aynı heyecan ve vatan millet aşkıyla meydanları terk etmeyen Sancaktepe’li komşularımıza tüm kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Onlar 15 Temmuz gecesi çok büyük bir iş başardı. Vatanımıza, geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıktınız. Bu ihanetin içinde olan tüm hainlere güzel memleketimizin sahipsiz olmadığını gösterdi. Şartlar ne olursa olsun biz ülkemiz gençlerinin geleceğine sahip çıkacağız.

Ne zaman bizim cesedimizi çiğner geçerlerse, o zaman onlar galip gelecek. Hiçbir pranga, hiçbir manda tanımıyoruz! Tek yürek, tek kalp, tek yumruk darbeye karşı direndik. Allah’tan başkasına secde etmedik, etmeyeceğiz. Allah’tan başkasına kul olmadık, olmayacağız. Üç beş vatan hainine bu memleketi, devleti teslim etmeyeceğiz. Burası özgürlük meydanı, burası demokrasi meydanı, burası vatanseverlerin meydanı. Çok değerli Sancaktepe’li vatandaşlarımızı 15 Temmuz Cumartesi akşamı geçen yıl ki aynı heyecan ve Büyük Türkiye aşkıyla bu meydanda tutacağımız demokrasi nöbetine bekliyoruz”

İlginizi çekebilir

Özel Harekat’tan tatbikat

Özel Harekat’tan tatbikat

selyus