Ana Sayfa YAŞAM 11 Ekim 2017

Başkan Hilmi Türkmen, “Geleceğin Türkiye’si sizin olacak”

Fikir Sanat Merkezi’nin yeni sezon açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Geleceğin Türkiye’si donanımlı, eğitimli, kaliteli gençlerin ve genç girişimcilerin olacak. Geleceğin Türkiye’si sizin olacak. Biz bu köşkte aslında geleceğin, yeni Türkiye’nin, değişen Türkiye’nin, kalkınan ve güçlenen Türkiye’nin temellerini atıyoruz. Size o gözle bakıyoruz o yüzden sizleri köşklere layik görüyoruz.”

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce 200 yıllık tarihi Burhan Felek Köşkü’nde düzenlenen Startup Stars Night etkinliği ile Fikir Sanat Merkezi’nin yeni sezon açılışını gerçekleştirerek genç fikirleri yatırımcılarla buluşturdu.

Burhan Felek Köşkü’nde düzenlenen sezon açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy, Muse Media Ceo’su Serdar Ekrem Şirin, tüm girişimci üyeleri ve Fikir Sanat Merkezi ortakları katıldı.

Açılışta konuşan 16 yaşındaki lise 3’üncü sınıf öğrencisi olan, ofisi Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde bulunan, Türkiye’nin en genç girişimcisi ve YEMEXPRESS’in Ceo’su Mert Alarçın, “Ocak ayından itibaren YEMEXPRESS üzerinde çalışıyorum, Şubat ayından itibaren de Fikir Sanat Merkezi girişimcisiyim. Fikir Sanat Merkezi ile tanışmam internet üzerinden oldu. Bir internet sitesinde yer alan haberi gördüm daha sonra buradaki köşk ortamını ve sağladıkları destekleri beğendiğim için köşkü ziyarette bulundum ve bir iş planı formu doldurdum. Ertesi günü beni sunuma çağırdılar ve hemen ertesi günü de kabul edildiğimi öğrendim, aynı gün içerisinde burada çalışmaya başladım. Burada çalıştığım süre boyunca buranın çalışma alanlarından ve Mentörlük desteklerinden yararlandım. Aynı zamanda da YEMEXPRESS’in web sitesini ve mobil uygulamalarının beta sürümünü çıkardık. Şuan aktif devam eden 2 tane yatırımcı görüşmemiz var.  YEMEXPRESS benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildi buradan aldığım destekle büyüdü ve çok farklı bir boyuta geldi. Böyle bir ortamı bizlere sağlayan tüm Fikir Sanat Merkezi üyelerine, yetkililerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da böyle güzel bir köşkü girişimcilerin hizmetine sunduğu için sayın Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ SİZİN OLACAK…”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İçerisinde bulunduğumuz yer Burhan Felek Köşkü diye bilinen bir yer. Burası 200 yıllık bir eser. Ne yazık ki bir kaç sene öncesine kadar burası sahipsiz bir yerdi ve hatta yapının bir kısmı yoktu. 2014 yılında restorasyonunu tamamlayarak burayı genç girişimcilerin hizmetine açtık. Bu projenin, girişimcilik merkezinin bir model alacağımız örneği olsa belki işimiz biraz daha kola olurdu fakat örnek  yok. Bizde dedik ki, biz başlayalım bizi örnek alsınlar, gelip görsünler, projelerimize baksınlar. Bu kamsam da bazı ülkemizin önde gelen iş adamları, yöneticileri burayı ziyaret ettiler. Geleceğin Türkiye’si donanımlı, eğitimli, kaliteli gençlerin ve genç girişimcilerin olacak. Geleceğin Türkiye’si sizin olacak. Biz bu köşkte aslında geleceğin, yeni Türkiye’nin, değişen Türkiye’nin, kalkınan ve güçlenen Türkiye’nin temellerini atıyoruz. Size o gözle bakıyoruz o yüzden sizleri köşklere layik görüyoruz. Yeni dönem hayırlı olsun, tüm girişimcilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilerin isteği üzerine Başkan Hilmi Türkmen yeni dönemde Fikir Sanat Merkezi’nin 24 saat hizmette bulunacağı sözünü verdi.

Gecenin sonunda ise tüm girişimciler kokteyl de bir araya gelerek yeni dönem için yeni planlar hakkında konuştular.

200 YILLIK TARİH BURHAN FELEK KÖŞKÜ

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edildikten sonra “Üsküdar Fikir Sanat Merkezi” olarak girişimcilerin ücretsiz ofis olarak kullanabileceği ortak kullanım alanına dönüştürülen tarihi köşk, ortak çalışma alanları, toplantı salonları, etkinlik salonu, görüşme odası, atölyesi, dinlenme alanları ve bahçesiyle birlikte toplamda 4 bin 214 metrekarelik kampüse sahip. Üsküdar Fikir Sanat Merkezi, toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde yer alıyor. Girişimcilerin kullanımına hazır durumda olan süper hızlı internet ile birlikte çay ve kahve ikramı da veriliyor. Ve tüm bunlar için girişimcilerden hiçbir ücret alınmıyor.

selyus