Ana Sayfa YAŞAM 9 Ocak 2016

Başkan Keskin, “Gençlerin sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır”

Sultanbeyli Belediyesi 2016 yılını gençlik yılı olarak ilan etti ve yılın ilk günlerinde çalışmalarına başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bu coğrafyada yaşayan hatta bu dünyada yaşayan bütün gençlerin sorumluluğu hepimizin omzundadır”

Son dönemde gençlik projelerinin hız kazandığı Sultanbeyli bir ilke daha imza attı. Belediye ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının katılımı ve Medeniyet Üniversitesi’nin de destekleriyle gençlik çalıştayı düzenledi. Çalıştayın moderatörlüğü Yusuf Özkan Özburun tarafından gerçekleştirildi. Çalıştay programı boyunca ilçede yaşayan gençlerin sorunları ele alınarak söz konusu sorunların çözüm yöntemleri tartışıldı. Sultanbeyli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Halil İbrahim Akıncı ve moderatör Yusuf Özkan Özburun gençlerle ilgili ilginç veriler paylaştı ve sunum yaptı. 2016 yılını da gençlik yılı ilan eden Sultanbeyli Belediyesi bu sene içinde birçok gençlik projesine ev sahipliği yapacak.

“YASİN BÖRÜ DE, BERKİN ELVAN DA BİZİM”

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin çalıştayda yaptığı konuşmada programının gençler için önemine dikkat çekti. Başkan Keskin, “Gençlik Çalıştayı’nda Başta Kaymakamımız olmak üzere kamu kurum yöneticileriyle, Sultanbeyli’de bulunan STK’larımızın temsilcileri ile bir araya gelip yaptığımız çalışmaları değerlendirmek ve bu çalışmalar üzerine yeni projeler üretmek amacıyla bir aradayız” şeklinde konuştu. Herkesin gençlerin geleceğinden sorumlu olduğunu kaydeden Başkan Keskin,  “Bugün rahmetli Yasin Börü’nün mahkemesinin görüleceğinin bir gün. Yasin Börü de bizim Berkin Elvan da bizim. Bu coğrafyada yaşayan hatta bu dünyada yaşayan bütün gençlerin sorumluluğu hepimizin omzundadır. Bizim dinimiz bunu emrediyor. Misyonumuz da bu şekilde” diye konuştu.

Belediye olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte işbirliği içinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Başta Kaymakamlığımız olmak üzere kamu kurumlarımızda çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Ve bunun güzel sonuçlarını alıyoruz. Sultanbeyli’de birlikte bu çalışmaları yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 Çalıştaya katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de gençlik çalıştayının önemli olduğunu ifade ederek, “Bizim bu ülke için hayallerimiz var. Geçen 15 yıl içinde gençlik hayallerimizin büyük oranı gerçekleşti. Biz bir daha bir Jöntürk hareketi yaşamak istemiyorsak, bir daha bu ülkede savaş, terör istemiyorsak biz bir ümmetin parçası olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.

Konuşmasında madde bağımlılığına da değinen Temurci, “Bağımlılık ve uyuşturucu İstanbul’un 4. sorunu. Her anlamda gençliğimize sahip çıkmalıyız. Gençlere dokunmalıyız” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı STK’lardan sorumlu müşavir Ömer Faruk Terzi de çalıştaydan çıkacak sonuçların önemli olduğu ve STK’larla kamu kurumlarının böyle bir organizasyonda bir arada olmasının güzel sonuçlar çıkartacağını kaydetti.

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de gençler yararına bir şeyler yapılması için herkesin dertlenmesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasında, “Gençler için hepimiz dertleniyoruz. Gençlere ne yapabiliriz, Sultanbeyli’ye ne yapabiliriz. Bununda ötesinde medeniyetimize ne katkı sunabiliriz diye dertleniyoruz. Gençlik her şeyimiz. Bugün bazı gençlerimiz hedef oluyorsa bu bazı şeyleri eksik yaptığımızın göstergesidir” dedi. 

Konuşmaların ardından çalıştaya katılanlar gençlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini sıraladı.

selyus