Başkan Türkmen, “Bizler biliyoruz ki, gelecek nesillerimiz onların omuzları üzerindedir”

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği ilçede yaşayan yüzlerce öksüz ve yetim çocuğu, ‘Haydi çocuklar eğlenceye’ etkinliğinde bir konuşma yapan Başkan Türkmen, “Bizler biliyoruz ki, gelecek nesillerimiz onların omuzları üzerindedir. Biz Üsküdar Belediyesi olarak bir kültür şehri olarak, gençlerin ve çocukların şehri Üsküdar’da çocuklar için ne yapsak azdır” dedi.

Üsküdar Belediyesi, Çavuşdere Spor Sarayı’nda ilçede yaşayan yetim ve öksüz çocuklar için etkinlik düzenledi. 7-14 yaş arası çocuklar için hazırlanan etkinlikte çocuklar şişme oyun alanlarında, animasyon ve maskotlar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Sporcu öğrencilerin yeteneklerini de sergilediği programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çocuklarla bol bol sohbet etti.

Minikler, kendileri için hazırlanan ikramları tadarken, bir yandan da eğlenceli yüz boyama etkinliğine katıldı.

Anne babasız büyüyen çocukların eksik yanlarını tamamlamak için herkese görev düştüğünü söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, ”Çocukların çocukluğunu hakkıyla yaşaması için hepimize sorumluluk düşüyor. Hepimiz, çocuklarımız için daha çok gayret etmeliyiz. Bizler biliyoruz ki, gelecek nesillerimiz onların omuzları üzerindedir. Biz Üsküdar Belediyesi olarak bir kültür şehri olarak, gençlerin ve çocukların şehri Üsküdar’da çocuklar için ne yapsak azdır. Zaman zaman onlarla bir araya geliyoruz. Çocuklarımızın bazıları anneden ve babadan mahrum büyümek ve hayatlarını anne ve babadan yoksun sürdürmek zorundalar. Biz kamu kurumları olarak onların anne babası olmak zorundayız. Onlara annesiz, babasız büyüdüklerini hissetirmemeliyiz. Bu etkinlik onlardan bir tanesi” dedi.

selyus