Ana Sayfa YAŞAM 4 Kasım 2017

Başkan Türkmen’den Çamlıca Camii müjdesi

Üsküdar Küplüce Mahallesi’ne yeniden yapılacak olan Küplüce Saray Camii’nin temeli dualar eşliğinde atıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Çamlıca Camii önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açılacak” dedi.

Küplüce Mahallesi’nde yeniden yapılacak olan Küplüce Saray Camii’nin temeli dualar eşliğinde atıldı. Üsküdar Belediyesi ve hayırsever vatandaşların destekleriyle yeniden yapılacak olan Küplüce Saray Camii’nin temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Küplüce Mahalle Muhtarı Esat İri, Küplüce Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan ve Küplüce Mahallesi sakinleri katıldı.

İhsaniye Camii imamı Saffet Çalış’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende camilerin ve kabristanların birer medeniyet mührü olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün yetişen nesil, gelecekte bizi bıraktığımız eserlerle tanıyacak. Bu topraklarda güzel insanlar yaşamış diyecekler” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN ÇAMLICA CAMİİ MÜJDESİ

Cami denince Türkiye’de ilk akla gelen ilçelerinden birinin Üsküdar olduğunu hatırlatan Başkan Türkmen, “İslam coğrafyasının en önemli eserlerinden biri olan Çamlıca Camii de Üsküdar’da yükseliyor. Çamlıca Camii önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermiş olalım” diye konuştu.

“Caminin alt katlarında İslami eserler müzesi, kütüphane, sergi alanları, kurs merkezleri var. Yaklaşık 5 bin araç kapasiteli otoparkıyla muazzam bir eser, diyerek merakla beklenen Asrın Mührü’nün detaylarını paylaşan Başkan Hilmi Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Küplüce Mahallesi olarak bugün ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Hepimizin bildiği, defalarca birlikte saf tuttuğumuz, namaz kıldığımız Saray Camii’ni yeniden yapıyoruz. Saray Camii, üç yılda yaptığımız 59. cami oldu.”

Tören kapsamında Üsküdar Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan’ın okuduğu duanın ardından caminin temeli atıldı.

selyus