Ana Sayfa YAŞAM 20 Eylül 2018

Beykoz AK Kadınların ‘Aşure Günü’ geleneği sürüyor

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, Muharrem Ayı’nda ki Aşure günü geleneğini bu yıl da sürdürdü. Aşure geleneğinin öne çıkan en önemli yanı ise, Kadın Kolları Yönetimi aralarında topladıkları paralarla Aşure malzemesi alıp ardından da hep birlikte pişirmeleri…

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, AK Parti Beykoz önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Araştırmacı Yazar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, kadın kolları yönetimi ile mahalle teşkilatları katıldı.

Peygamber Efendimizin ifadesiyle “Şehrullahi’l-Muharrem- Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, bollaştığı bir aydır.

Muharrem ayının peygamberler tarihinde de ayrı bir yeri vardır.

Başta Hazreti Adem olmak üzere, Hazreti Nuh, Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti Davud, Hazreti Yakub, Hazreti Yusuf, Hazreti Eyyub, Hazreti Yunus ve Hazreti İsa gibi peygamberler Aşure günü, özel olarak bazı nimetlere ermişler, bazı sıkıntılardan kurtulmuşlardır.

Bu bilinç ve inançtan yola çıkan Beykoz Kadın Kolları, Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde malzemeleri kendileri alıp, kendileri pişirdiler. 500 kişilik yapılan Aşurelerin üzerleri zenginleştirilerek Beykozlulara sunuldu.

KADIN KOLLARI, MALZEMEYİ KENDİLERİ ALIP, KENDİLERİ PİŞİRDİ

Yaptıkları Aşure Günü etkinliği ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Kadın kolları olarak birliğin, beraberliğin kardeşliğin, bereketin simgesi olan Muharrem ayına özel her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Aşureyi bu yıl 500 kişilik hazırladık. En güzel ve en manevi tarafımız malzemeleri yönetimimle birlikte alarak hep birlikte pişirmek. Teşkilatımız ve misafirlerimizle birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Bu vesileyle tüm İslam Alemi’nin Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi.

selyus