Ana Sayfa YAŞAM 3 Temmuz 2016

Beykoz Çayırı’nda gönüller Kur’an-I Kerim’in feyziyle doldu

Ramazanı Şerif’in içindeki en önemli gece olan mübarek Kadir Gecesi, Beykoz Çayırı’nı dolduran vatandaşlar tarafından dualarla idrak edildi. Beykoz Çayırı Aşr-ı Şerif tilaveti ve Kuran-ı Kerim nidalarıyla yankılandı.

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazanı Şerif’in içindeki en önemli gece olan mübarek Kadir Gecesi, Beykoz Çayırı’nı dolduran vatandaşlar tarafından dualarla idrak edildi. Programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Beykoz Çayırı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2.’si Beykoz Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam-Hatibi Muhammet Polat ve Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete’nin okuduğu Aşr-ı Şerif tilaveti ve Kuran-ı Kerim nidalarıyla yankılandı.

BAŞKAN YÜCEL ÇELİKBİLEK “KADİR GECESİ MÜSLÜMANLARIN VE TÜM İNSANLIĞIN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN”

Başkan Yücel Çelikbilek: “Allah’a çok şükürler olsun ki, Bin aydan daha hayırlı olan, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmış bulunuyoruz. Bu gece ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlık için en çok ihtiyaç duyduğumuz barış, kardeşlik ve huzur ortamının bozulmaması için dua etmeliyiz. Allah’ın rahmeti, bereketi, merhameti ve mağfiretinin tüm âlemleri kuşattığı Kadir Gecenizi tebrik eder, ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin refah ve huzuruna, yeryüzünde zulüm altında yaşayan müslümanların ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dilerim” dedi.

Hilal TV ekranlarından da canlı yayınlanan Kadir Gecesi programına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

BELEDİYE MEYDANI’NDA 4. SAHUR BİRLİKTELİĞİ

İlçe sakinleri, Kadir Gecesi’nin ihyasının ardından Beykoz Belediye Meydanı’nda düzenlenen 4. sahur programında bir araya gelerek hep birlikte oruca niyet ettiler.

————————————————————————————–

TOKATKÖY MEYDAN İFTARI 5000 İLÇE SAKİNİNİ BULUŞTURDU

Ramazan ayının bereketini ve sevincini paylaşarak Tokatköy Meydanı’nı dolduran 5 bin ilçe sakini, coşku ve sevinç içinde hep birlikte orucunu açtı.

Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen her akşam farklı mahallerdeki sokak iftarlarının yanısıra her Cuma günü Beykoz’un farklı bir meydanında kurulan iftar sofrasıyla, ilçe sakinleri bir araya gelerek Ramazan Ayı’nın feyzini ve hazzını birlikte yaşıyor. İftar programında çocukların aileleriyle hoş vakit geçirdikleri animasyon gösterileri de Ramazan’a has kurulan standlarda yerini alıyor.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen bu haftaki programın adresi Tokatköy Meydanı oldu.

İftar Programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, meclis üyeleri, başkan danışmanları, müdürler ve ilçe sakinleri katıldı.

İlçe sakinleri her zaman olduğu gibi, Ramazan’da da kendilerini yalnız bırakmayıp iftar sofralarında ağırlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibine teşekkür ederek, birlikte oruçlarını açtılar.

AKİT TV’DEN CANLI YAYIN

Akit TV’den canlı yayınlanan programda vatandaşlara yemek dağıtımında bulunan ve masaları tek tek dolaşarak ilçe sakinleriyle selamlaşan Başkan Çelikbilek, ilçe sakinlerinin iftar coşkusuna ortak olarak mübarek Ramazan ayında sevgi ve kardeşlik içindeki bu dayanışmanın hayırlara vesile olmasını diledi. 

selyus