Ana Sayfa YAŞAM 3 Temmuz 2016

Beykoz’da Ensar Muhacir kardeşliği

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bugünkü gönül soframızda Suriyeli kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz, sorunlarını bir nebze olsun hafifletmekten dolayı mutluyuz. Dış güçler Müslümanların bayram yapmalarını istemiyor. Allah, zulümleri bitirsin, dünyadaki tüm insanlara ve Müslümanlara huzur, barış ve iyilik getirsin” dedi.

Beykoz Belediyesi, Ramazan ayının güzelliğini toplumun tüm kesimleriyle paylaşmak üzere düzenlediği “Gönül Sofrası” iftar programında Beykoz’un mahallelerinde yaşayan Suriyeli muhacir aileleri aynı sofrada ağırladı.

Programda, Türk Milleti’nin İslam kültüründen aldığı misafirperverlik ve kardeşlik gereği Suriyelilerin yanında yer aldığı belirtilerek, İslam coğrafyasında acıların dinmesi temennilerinde bulunuldu. Suriyeliler için eğitim, sağlık, sosyal uyum ve istihdam konusunda alınacak tedbirler ele alındı.

İBB Koru Sosyal Tesisleri’nde verilen iftar yemeğine, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Mahmut Gülbasar, Beykoz Ensar-Muhacir Dayanışma Platformu Başkanı Adem Sefer, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, başkan danışmanları, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. 

Suriye’de ki iç savaşın mağdurlarının anneler, çocuklar ve günahsız insanların olduğunu belirten Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, “İnsanların kendi evinden, vatanından ve özgürlüğünden uzak olması çok kötü. Sizin Türkiye Cumhuriyeti gibi bir dostunuz var, sizler bizim başımızın tacısınız. Sizlerin Beykozlu Ensar kardeşiniz olmaktan büyük gurur duyuyorum. İnşallah ülkenizdeki iç savaş sona erer, kendi topraklarınızda bayram yaparsınız. Belediyemize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇELİKBİLEK, “BİZLER BİR BİNANIN TAŞLARI GİBİYİZ”

Ramazan’ın tüm güzelliklerini yaşarken Suriye’de yaşanan kuraklık ve açlığa duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade eden Başkan Çelikbilek, “Bizler bir binanın taşları gibiyiz, aramızda ayrılık gayrılık yoktur. Sizler muhacir oldunuz, bizler de Ensar olduk. Rabbim sizleri tekrar kendi ülkenizde özgür ve Müslümanca yaşamayı nasip etsin. Bugünkü gönül soframızda Suriyeli kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz, sorunlarını bir nebze olsun hafifletmekten dolayı mutluyuz. Dış güçler Müslümanların bayram yapmalarını istemiyor. Allah, zulümleri bitirsin, dünyadaki tüm insanlara ve Müslümanlara huzur, barış ve iyilik getirsin” dedi.

Beykoz Ensar-Muhacir Dayanışma Platformu Başkanı Adem Sefer ise yaptığı açıklamada, Akbaba Mahallesi’nde Suriyeliler için eğitim ve sağlık merkezinin açılacağının müjdesini verdi.

selyus