Ana Sayfa YAŞAM 14 Mart 2016

Beykoz’dan Suriye’ye yardım eli

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Beykoz Gönüllüleri, Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle Suriye Darusselam Hasta Dinlenme Evi’nin yemek giderlerini karşılamak üzere bir kahvaltı programı düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Beykoz Gönüllüleri, Darusselam Hasta Dinlenme Evi’nin yemek giderlerini karşılamak üzere Beykoz Belediyesi ile bir kahvaltı organizasyonu tertip ederek, kardeş Suriye Halkı’nın yanında olduğunu gösterdi.

İBB Beykoz Koru Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltı programına İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Danışmanları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda yardımsever ilçe sakini katıldı.

BÜLENT YILDIRIM, “SURİYE’NİN YÜKÜNÜ TÜRKİYE KARŞILIYOR”

İHH’nın son yıllarda dünyada bulunan bütün Müslüman ülkelere yardım götüren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Basında yer alan görüntüler, İHH tarafından yapılan yardım çalışmalarının çok az bir kısmı, Suriye içerisinde çok daha fazla projeler yaptık. Umarım bu savaş bir an önce biter. Suriye’nin her tarafından yetim fışkırıyor. Onlara yardım eden kuruluşlara çok teşekkür ediyorum ama dünyaya bir sitemim var. Bu kadar kadın ve çocuk öldü, diğer yardım kuruluşları nerede, niye Suriye’nin içerisine girmiyorlar, yapılan bu zulme neden dur demiyorlar. Suriye’nin yükünü Türkiye’deki yardım kuruluşlarına bırakıyorlar. Mağdur ve mazlumların elinden hep birlikte tutuyoruz. Biz sadece görünen yeriyiz, sizler kazandığınız malların sadece benimdir demeyen, bir yetim çocuğa yardım etmeyi, kendi konforundan üstün tutan kişilersiniz. Müslümanların sıkıntılarını gidermek bizim dinimizin emri, namazı dosdoğru kılmak, Allah’ın Resulüne itaat etmek ve zekât vermek bizim öncelikli sorumluluğumuz olmalıdır” dedi.

“MAZLUMLARIN YANINDA YER ALANLARI, ALLAH HİMAYESİNE ALIYOR”

Dini, ırkı, dili ne olursa olsun her mağdurun yanında olduklarını belirten Yıldırım, “Yaşadığımız toplumda bir kişi aç kalkıyorsa, Allah o topluluktan himayesini kaldırır. Avrupa’ya gitmek için zulümden kaçan, mülteci çocuklardan 10 Binden fazlası kayıp, bunlar suç çeteleri, organ mafyasının eline geçti. Biz mülteciler için 9 tane kamp açtık. Savaşta yetim kalan çocukların topluma kazandırılması için, Dünya Yetimler Günü olsun dedik, devletimiz her zaman yanımızda oldu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetimlere maaş bağlandı. Şunu unutmayalım yıkmak istedikleri son kale Türkiye, hepimiz aynı gemideyiz. Çocuklarımıza merhameti öğretmeliyiz, çünkü bizlere Allah merhametli ol diyor. Erbakan’ın “iman varsa imkânda vardır” sözünü kendimize rehber edindik, yaptığımız güzel işlerden dolayı İHH her zaman örnek alındı” şeklinde konuştu.

Yardım programı Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın dua okumasıyla sona erdi

selyus