Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2017

Beykozlu Şehit Zeren baba evinden uğurlandı

Van’ın Başkale ilçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Kemal Zeren, Beykoz’da bulunan baba evinden çıkarılarak Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, ebediyete uğurlandı.

Van’ın Başkale ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Kemal Zeren’in Beykoz Yenimahalle Ali Bostan Sokak’ta yaşayan babası Mehmet Zeren ile annesi Esme Zeren ve kardeşlerine acı haber, önceki gece askeri yetkililer ve Beykoz Belediyesi heyeti tarafından verilmişti.

Acı haberin duyulmasının ardından taziye evine başsağlığına gelen Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, Beykoz protokol üyeleri, STK ve dernek başkanlarıyla siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinleri şehidin ailesinin acısını paylaştı.

ŞEHİT BABA EVİNDEN UĞRLANDI

İlçe protokolü ve şehidin sevenlerinin de hazır bulunduğu, Türk bayrakları ile donatılan Yenimahalle Arkboyu Ali Bostan Sokak’taki baba evinin önünde şehidimiz karşılanarak helallik alındı ve dualar edildi. Cenaze törenine katılmak isteyenler için Beykoz Belediyesi tarafından şehidin baba evinden araçlar kaldırıldı.

Ardından Şehit Zeren’in naaşı Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii’nde kılınan ikindi namazını müteakip düzenlenen devlet töreninin ardından Çengelköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

“VAN’DAN GELEN ACI HABERLE BİR KEZ DAHA YÜREKLERİMİZ YANDI”

Aileye, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır dileklerini ileten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Van’dan gelen acı haberle bir kez daha yüreklerimiz yandı. Beykoz bir yiğidini daha şehit verdi. Ülkemizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar, kendi kirli planlarının tuzağına düşeceklerdir. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, ilçemize ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.” dedi.

selyus