Ana Sayfa YAŞAM 12 Haziran 2015

Bilal Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Bilal Erdoğan, “Maneviyatla yoğrulmuş, değerlerinin farkında olarak yetiştirilmiş gençliğimiz elbette bu ülkenin geleceğinin karanlık olmaması, aydınlık kalması, bu dünyada zulümlerin son bulması, bölgemizde ve ülkemizde haksızlıkların sona erdirilmesi için mücadele edeceklerdir, çalışacaklardır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Bugün imam hatip ortaokulları ve liselerinde bir milyon öğrenci var, bugün Kur’an kurslarımıza, hafızlık okullarımıza hiç olmadığı kadar teveccüh ve ilgi var” dedi.

Gölcük ilçesinde Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı ve hayırsever bir aile tarafından yaptırılan Hacı Fatma Kahraman Camisinin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, caminin bütün ümmete “hayırlı ve uğurlu olması” temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını ileten Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan, cumhuriyet tarihinde Müslümanlar için talihsiz dönemler yaşandığını belirtti.

“Bu ülkede bir rivayete göre 20 bine yakın cami ve vakıf eserinin yıkıldığını, arsalarının satıldığını artık bilmeyen kalmadı sanıyorum” ifadesini kullanan Erdoğan, “Daha sonrasında 28 Şubat dönemini ben şahsen yaşadım. İçinde bulunduk, katsayı mağduru olduk ancak bugün son 12-13 yılda açılan yolların, kapıların tekrar kapanmamasının teminatı Allah’ın izni ile bu akademilerden, bu Kur’an kurslarından yetişen, bu camilerde Kur’an-ı Kerim ile tanışan gençlerden, bu kreşlerden, bu okullardan yetişen gençlerden ve onların çalışmalarıyla inşallah olacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, bu tür hizmetlere halkın teveccühünün yüksek olduğunu, bunun Türkiye’nin normalleşmesinden başka bir anlamı bulunmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün imam hatip ortaokulları ve liselerinde bir milyon öğrenci var, bugün Kur’an kurslarımıza, hafızlık okullarımıza hiç olmadığı kadar teveccüh ve ilgi var. Maneviyatla yoğrulmuş, değerlerinin farkında olarak yetiştirilmiş gençliğimiz elbette bu ülkenin geleceğinin karanlık olmaması, aydınlık kalması, bu dünyada zulümlerin son bulması, bölgemizde ve ülkemizde haksızlıkların sona erdirilmesi için mücadele edeceklerdir, çalışacaklardır. Bu dünyaya gelmemizin sadece kulluk için olduğunu, bu dünyanın, ahiretimizin sadece tarlası olduğunun bilincinde olarak yetiştirilen gençliğimiz elbette geleceğimizi çok daha aydınlık, çok daha müreffeh kılacaktır. Onun için bu tür açılışlar, yatırımlar ve çalışmalar gerçekten ülkemiz için ümmet için çok önemli.”

“ALLAH BU ÜLKEYİ ESKİ KARANLIK GÜNLERE BİR DAHA DÖNDÜRMESİN”

Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) Onursal Başkanı Şevki Yılmaz da bir okul müdürü ve milli eğitim müdürünün, 15 sene önce “Siz nasıl çocuklarla Peygamber’i anarsınız” diye suçlanarak açığa alındığını kaydederek, “O fetret, karanlık, cahiliye ve zulüm dönemi bitti. Şimdi okul, cami barıştı bu ülkede. Onun için Allah’a şükrediyoruz. Allah bu ülkeyi bir daha eski karanlık günlere bir daha döndürmesin” diye konuştu.

Camiyi yaptıran Kahraman ailesinden Talip Kahraman’a plaket veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise “İnancımızın ve ibadetimizin, toplum birlik ve beraberliğimizin simgesi olan böylesi bir eseri ilçemize, ilimize ve tüm inananlara kazandıran Kahraman ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili İlyas Öztel’in okuduğu duanın ardından Hacı Fatma Kahraman Camisi Bilal Erdoğan, Vali Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, eski milletvekili Şevki Yılmaz ve Mehmet Akif Yılmaz ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in da aralarında bulunduğu yetkililer tarafından açıldı.

Daha sonra camide cuma namazı kılındı.

Kaynak: Star gazetesi

Etiketler:
selyus