Ana Sayfa YAŞAM 20 Şubat 2015

Çekmeköy Belediyesi’nden sıcacık bir el

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her gün, iki öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahiplerinin evine götürüyor.

Çekmeköy Belediyesi, yardıma muhtaç, yaşlı ve yemek yapacak durumda olmayan kişilerin her gün kapısını çalarak, günlük yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 5 yıldır yürütülen projede 50 aileye sıcak yemek ulaştırılıyor. 365 gün boyunca süren yemek dağıtımlarına hafta sonları ve resmi tatillerde de ara verilmiyor.

Ailedeki kişi sayısı ve sağlık durumlarına göre çeşitlendirilen öğünler, aileden gelen taleplere göre sıcak yemek çeşitleri ya da kahvaltılık olarak gruplandırılıyor. Çekmeköy Belediyesi’nin yemekhanesinde gıda mühendisleri nezaretinde hazırlanan yemekler, yemekhane görevlileri tarafından sefertaslarına konularak, özel olarak paketleniyor. Sabah başlayan dağıtımlarla yemekler, öğle saatlerinde ailelere ulaştırılmış oluyor.

Sıcak yemek menüsü; çorba, ana yemek, yardımcı yemek tatlı veya meyveden oluşurken, tercihe göre alınan kahvaltı menüsünde dört çeşit kahvaltı grubunun yanında meyve suyu ve ekmek yer alıyor.

 

 

Etiketler:
selyus