Ana Sayfa YAŞAM 23 Ekim 2015

Çekmeköy Belediyesi’nden vatandaşlara aşure ikramı

Çekmeköy Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle Cebir Cami’nde düzenlenen ikram masasında pişirilen aşureleri vatandaşlara dağıttı. Dağıtımda Başkan Ahmet Poyraz’da hazır bulundu.

Çekmeköy Belediyesi, geleneksel hale gelen aşure dağıtımını bu yıl da tüm camilerde gerçekleştirdi. İlçe genelindeki camilerde gerçekleştirilen program dahilinde Cebir Cami’nde düzenlenen ikrama iştirak eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Hicret ile başlayan Muharrem ayının önemine değindi. Başkan Poyraz, “Muharrem ayı bir dönemin başlangıcı olması ve bu ay içinde yaşanan acılar nedeniyle Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Bu ayda yaşanan olayları iyi analiz ederek, buna göre dersler çıkarmamız gerekiyor. Aşure birliği, beraberliği ve bereketi simgeler. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Evlerimizden ve ülkemizden bereketi eksik etmesin,” dedi.

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda aşure kazanları sabahın erken saatlerinde kaynamaya başladı. Cuma namazı sonrasında başlayan programa Çekmeköylüler yoğun ilgi gösterdi.

selyus