Ana Sayfa YAŞAM 24 Ağustos 2018

Çekmeköy Belediyesi’nden Ata yadigarlarına kardeş eli

Çekmeköy Belediyesi, Kurban Bayramı vesilesiyle Makedonya’nın Doyran kasabasında kurban keserek ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırdı.

Çekmeköy Belediyesi, bu Kurban Bayramı’nda da kardeş belediye ilişkileri yürüttüğü Makedonya’nın Doyran kasabasında kurban kesip vatandaşlara ulaştırdı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Selanik vilayetine bağlı bir sancak olan Doyran ve Çekmeköy Belediyesi 2009 yılından itibaren imzalanan protokolle kardeşlik ilişkilerini sürdürüyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bizlere hiç yabancı olmayan bu topraklarda Kurban vazifemizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı dine, aynı millete mensup olduğumuz Doyranlı kardeşlerimizle yıl içinde çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. Bugünde Kurban Bayramı’nda kestiğimiz kurbanlıklarımızı Doyran’ın çeşitli yerlerinde kardeşlerimize ulaştırdık. Rabbim kabul etsin. Ata yadigarı topraklarla inşallah kardeşlik bağlarımız hiç kopmayacak” dedi.

Kurban kesiminin ardından ekipler, Doyran’ın dört bir yanında soydaşlarımıza ulaşarak kurban poşetlerinin dağıtımını yaptı.

İlginizi çekebilir

Müslüman ve yılbaşı!

Müslüman ve yılbaşı!

selyus