Ana Sayfa YAŞAM 19 Ocak 2018

Çinili Camii, Cuma namazıyla ibadete açıldı

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii Cuma namazıyla ibadete açıldı.

19 Ocak Cuma günü gerçekleşen Çinili Camii açılışına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Osman Boyraz, Mehmet Ali Pulcu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan ve birçok Üsküdarlı vatandaş katıldı.
Sultan İbrahim’in (1640-1648) döneminde Kösem Valide Sultan tarafından Mimar Kasım Ağa’ya yaptırılan Çinili Camii’nde medrese, sebil, su havuzu ve hamamdan oluşan bölümler mevcuttur.
Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Çinili Camii’nin restorasyondan sonraki açılışını yapmak için bir araya geldik. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız çok ciddi bir heyecanla tarihi mekânlarımızı tekrar restore ediyorlar. Birçok eseri restore ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çinili Camii de o eserlerimizden biridir. Çünkü bunlar bizim sadece tarihi eserlerimiz değildir aslında bugüne ve yarına dair söyleyeceklerimizdir,” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen restorasyonu tamamlanan Çinili Camii’nin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyerek, “Mübarek gün Cuma, ecdat yadigarı bir eserimizin daha restorasyonunu bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Çinili Camiini tekrar vatandaşlarımız için ibadete açtık. Bizi yalnız bırakmayan Valimize, Milletvekillerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,” dedi.
Konuşmalarının ardından kurdele keserek Camii’nin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri Cuma namazını eda ettiler.

selyus