Ana Sayfa YAŞAM 18 Kasım 2016

Cinsel istismar düzenlemesini CHP’li Burcu Köksal istemiş

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre CHP’liler cinsel istismar düzenlemesine karşı ​’tecavüz serbest bırakılıyor’ yalanıyla manipülatif bir algı oyununa başlarken, CHP Milletvekili Burcu Köksal​’ın 9 ay önce yaptıkları ortaya çıktı. Bu şekilde bir düzenlemenin yapılması gerektiğini TBMM’de​​ gündeme taşıdığı öğrenilen Köksal, kendisine bu durumu soranları ise Twitter’da engelliyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda dün Ceza Muhakemesi Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri vardı. TBMM’deki çocuk istismarına yönelik düzenlemenin görüşmeleri tartışmalı geçti. Komisyondan mutabakat ile geçen tasarı için AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından önerge verildi. CMK’ya eklenecek geçici maddeyle cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016’ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur çocuk ile evlenen fail hakkındaki hükmün geri bırakılması, cezaevinde ise serbest bırakılması istendi.

Düzenlemenin ardından CHP’li vekiller başta olmak üzere çeşitli çevreler süreci provoke etmeye kalkıştı. ‘Tecavüz serbest bırakılıyor’ yalanıyla manipülasyona imza atan CHP’lilerin yalanı gün yüzüne çıktı.

BAŞBAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Binali Yıldırım da CHP’li milletvekillerinin manipülatif tavrına tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Arkadaşlar bu tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur erken yaşta evlenenler var yasayı bilmedikleri için evleniyorlar. Çocukları var bunların mağduriyetini gidermek için yapılan bir defalığına yapılan bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyi CHP her şeyde olduğu gibi bir ucuz istismar durumu haline getirdi.”

BAKAN BOZDAĞ GERÇEKLERİ AÇIKLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, “Bu geçici bir düzenlemedir. Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Tecavüzcüler kesinlikle bundan yararlanamayacak. Ortada büyük bir çarpıtma söz konusu” dedi.

BELMA SATIR, MİLLETİ METNİ OKUMAYA DAVET EDİYOR

Doğru bilgiyi ve gerekçesini bilmeden sosyal medyadan tecavüzcü korunuyor vs. yazanlara seslenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, “Yüzünüzü yıkayın, kahvenizi için kendinize gelin azıcık okuyun dinleyin …!! Madde çok gerekli ve yerinde.!! Cebir şiddet vs. olmayan durumlar için ve de süreli olarak çıkarılan bir madde. Açıklama yapmayı kendime zül sayıyorum. Sadece tarafgir, cahil, okumayan kadınlara ve insanlara tahammülüm olmadığını belirmek istiyorum ..

Buna Şirin Payzın gibi okumayan sunucular, CHP Milletvekilleri, kadın STK üyelerinden amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek olanlar dahil !!Önerge metni, konu ile ilgili TBMM de kurulan araştırma komisyonu raporundan ilgili bölüm ve CHP Afyon Milletvekilinin mağdurlar ile ilgili görüşleri mevcut…” dedi. 

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

CHP’li milletvekillerinin mesnetsiz iddialarla linç kampanyasına tuttuğu düzenlemenin perde arkasında CHP’li bir milletvekilinin bulunduğu ortaya çıktı.

CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, bugünden tam 9 ay önce bu şekilde bir düzenlemenin yapılması gerektiğini TBMM’de gündeme taşımış.

Mağdur bir vatandaşın yaşadıklarını dinleyen Köksal, bu açıklamalarda bulunmuş:

“Gerçekten çok büyük bir mağduriyet var. Yani bir taraftan mağdur olan kadınları korumak durumundayız yani onların da hakkını savunmak durumundayız, bir tarafta da sizin gibi mağduriyet oluşanlara da hakkaniyetli davranılmak zorunda. Bunların mutlaka hani somut olayın özelliklerine göre Şiddet görüp görmediğiniz, evliliğin erkek tarafından kusurlu gidip gitmediği, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı, o küçük yaştaki evliliğin hangi koşul ve Şartlarda meydana geldiği, bunların iyi değerlendirilmesi ve buna göre hakkaniyetli cezalar verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AV. M. BELMA SATIR, DUYARLI VATANDAŞLARI BU METNİN TAMAMINI OKUMAYA DAVET EDİYOR. 

http://image.yenisafak.com/resim/assetstemp/upload/2016/11/18/assets/9c63a502komisyontutanak_1.pdf 

ALLAH KORKUSU OLMAYAN, AHLAK FUKARASI CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN İFTİRA DOLU TWEET’LERİ 

AK Parti’ye iftira atan bu milletvekillerinin PKK sempatizanı oldukları ve bunlarında bu konuyla ilgili aksi beyanı olmadığı iddia ediliyor. Vatan, millet çokta umurlarında olmayan bu ahlak fukarası milletvekillerinin iftiralarına hiç kimse itibar etmez..

 

selyus