Ana Sayfa YAŞAM 6 Mart 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeşilaycılarla buluştu

Yeşilay 3. Zümrüdüanka Ödül Gecesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 günlük Batı Afrika ziyaretine değinerek, “Biz ülkemiz için, milletimiz için çabalarken, muhalefet başta olmak üzere Türkiye’deki belli çevreler tüm enerjilerini bizi engellemek için harcıyor. Hayatlarını parti genel merkezleri, Meclis ve evleri arasında geçirenler, bizim kıta kıta dolaşıp yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın önünü açmamızı idrak edemiyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Haftası münasebetiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Yeşilay 3. Zümrüdüanka Ödül Gecesi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Yeşilay’ın 3. Zümrüdüanka Ödülleri’ne layık görülen sporcuları, sanatçıları, medya mensuplarını, akademisyenleri, siyasetçileri, kurum ve firmaları tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay’ın görev alanına giren konuların, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın, tüm insanlığın mücadele ettiği sorunlar olduğuna dikkat çekti ve “Bu konuda uluslararası dayanışma ve iş birliği olmazsa başarı da sağlanamaz. Bu sebeple, ödüllerin bu yıl, ülke sınırlarımızı aşarak, uluslararası bir boyut kazanmasını son derece anlamlı ve değerli buluyorum” diye konuştu.

Geçen yıl Zümrüdüanka ödülü almış biri olarak Yeşilay ödüllerinin, bir şahıs veya kurumun alabileceği en müstesna, en anlamlı ödüllerden olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ödüller, hem özveri ve hassasiyetin, hem de ağır bir sorumluluğun sembolüdür. Ödülü almak kadar, alınan ödülün yükünü taşıyabilmek, ödülün üzerimize yüklediği mananın bilincinde olmak da önemlidir. Tüm ödül sahiplerinin bu anlayışla çabalarını sürdüreceklerine inanıyorum” diye konuştu.

“YEŞİLAY BİR MARKA KURULUŞA DÖNÜŞTÜ”

1920’de din adamları, doktorlar ve eğitimcilerden oluşan bir grup aydın tarafından “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulan Yeşilay’ın; bugün 120 şubesi, 50 bin üyesi ve 30 farklı ülkedeki kuruluşlarına öncülük eden bir marka kuruluşa dönüştüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilay, asırlık geçmişinden gelen birikimiyle, alkol bağımlılığı yanında tütün, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi bağımlılıklarla da mücadele ediyor. Bugüne kadar daha çok ‘savunmaya’ yönelik çalışmalar yapan Yeşilay’ın, değişen ihtiyaçlara göre, artık bağımlılık tedavisinin psikolojik ve sosyal destek tarafında da yer almaya başladığını görüyorum” dedi.

Hem Başbakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Yeşilay’ın toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesine daima güçlü destek verdiğini ve vermeye de devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’nin son 14 yılı, her alanda ihmallerin ortadan kaldırıldığı, yıllarca ikinci plana itilen, halının altına süpürülen konuların tekrar gündeme alındığı bir dönem olmuştur. Yeşilay mensupları ve gönüllüleri olarak sizler, bu sürecin en yakın şahidisiniz. Daha önce imkânsızlıklarla boğuşan bir Yeşilay vardı; bugün Avrupalı kuruluşların mükemmeliyet belgesi verdiği bir Yeşilay var, ondan dolayı kutluyorum tebrik ediyorum. Mücadelesinde yalnız bırakılmış bir Yeşilay’dan, çalışmaları en üst düzeyde himaye edilen, desteklenen bir Yeşilay’a kavuştuk. Biraz destekle, biraz cesaret ve teşvikle kurumlarımızın neler başarabileceklerini, Yeşilay’a bakınca görebiliyoruz. Burada asıl mesele, bakış açısının, zihniyetin önceki dönemlere göre değişmesidir.”

Yeşilay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, üniversiteler, Emniyet Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının bu amaçla yürüttükleri ortak faaliyetleri önemsediğini, bu çalışma ve çabaları destekleyeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, 96 yıldır ülkeye ve millete hizmet eden Yeşilay mensuplarına teşekkür ederek ve bu yılki Zümrüdüanka ödüllerine layık görülenleri tekrar tebrik ederek tamamladı.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Yeşilay 3. Zümrüdüanka Ödül Gecesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

İlginizi çekebilir

Kağıthane Şehidini Uğurladı

Kağıthane Şehidini Uğurladı

selyus