Dünya Şampiyonu Yaşar Yılmaz durağı

Dünya Şampiyonu Yaşar Yılmaz durağı

Toplumun önde gelen şahsiyetlerinin anısına tasarlanan “Vefa Durakları Projesi” kapsamında İETT, Acıbadem Dörtyol Durağı’nı, Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Yılmaz’ın hayat hikayesi ve fotoğraflarının yer aldığı özel görselle kaplattı. Durağın ismi de Yaşar Yılmaz olarak değiştirildi.

İETT, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş değerler için hayata geçirdiği vefa durağı uygulamasını sürdürüyor. 2014 yılında başlanan çalışma kapsamında bu kez de Türk sporunu yücelten Dünya Şampiyonu Güreşçi Yaşar Yılmaz için vefa durağı yaptı. Acıbadem Dörtyol Durağı, Şampiyon Güreşçi Yaşar Yılmaz’ın hayat hikayesi ve fotoğraflarının yer aldığı özel görselle kaplandı.

“TÜRKİYE’NİN UNUTULMAZ İSİMLERİNE VEFA DURAĞI’’

İETT bu çalışmaya İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ile başladı. Daha sonra Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Adnan Menderes, Kayahan, Turgut Özal, Zeki Alasya, Süleyman Demirel, Kemal Sunal ve Osman Yağmurdereli için aynı vefa örneğini gösteren İETT, bundan sonra da yeni isimler için vefa durakları yapmaya devam edecek.

“DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ’’

1930 Rize Çayeli doğumlu Yaşar Yılmaz 1950 yılında Grekoromen stil 57 kiloda İstanbul şampiyonu oldu. 1953 yılında ise 57 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. 150 defa milli mayoyu giyen Yılmaz, 1955 yılında Almanya’da Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Dünya 2.’liği, 1956’da İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda Dünya 1’inciliği, 1956’da Avustralya’daki olimpiyatlarda olimpiyat 4.’üncülüğü, 1957 yılında Bulgaristan’da Balkan Şampiyonluğu, 1958’de Macaristan’da Balkan Şampiyonluğu ve 1961’de Japonya’da Dünya 2.’inciliği aldı. 1964 yılında güreşi bırakan Yılmaz evli ve üç çocuk babasıdır.

selyus